Fotball fenger! Mange har meninger…

De av oss som mener noe om fotball er i alle aldre, og har alle sin ballast for å mene noe. Det er viktig å oppdatere seg som Viking’s keepertrener-legende Kurt Hegre nylig sa.

SandnesGaugen ser nesten like mye fotball som Sandnes Ulf-trener Bjarne Berntsen, vil jeg tror?
Når dette ble skrevet har Erling Braut Haaland vært med Manchester City og vunnet UEFA Champions League! Det stemmer veldig bra for oss godt voksne at Gabriel Høyland er bror til mormor til Erling. Gabriel er selve fundamentet for fotballen på Bryne. Å se han avbildet i lyseblått gleder et Sandnes Ulf-hjerte.

27. mai ble tysk Bundesliga avgjort, og kampen mellom Borussia Dortmund og Mainz inneholdt det meste. Alt lå til rette for hjemmeseier og mesterskapstittel foran giganten Bayern Munchen. Julian Ryerson, den langhårede Lygdølen, som via Viking, i kortklipt utgave er i startoppstillingen til Dortmund. De fleste husker hvordan det gikk, Mainz ledet 0-2, og oppgjøret endte 2-2. Bayern i sin kamp klarte å score seiersmålet i 89. minutt og ble mester nok en gang! At Jude Bellingham ikke var kampklar for Dortmund, var nok helt avgjørende…

For meg var det imidlertid Julien Duraville, den 170 cm lave og 17 år gamle belgieren, som nylig kom til Borussia Dortmund fra Anderlecht, som tiltrakk seg oppmerksomheten. Er en ny «Messi» virkelig født? Den lille, raske teknikeren, med utgangspunktet på høyre ving, med sin gode venstre kom inn på 0-2, 18 minutter før Julan fra Lyngdal ble skiftet ut. Merk deg navnet Julien Duaville, like god på begge flankene, og med begge føttene, og utrolig kontroll på utsiden av begge føttene, spesielt den venstre?

I dag er det OBOS-kamp på ØsterHus Arena, hvor Sandnes Ulf får besøk av Hødd, samtidig som Bryne får besøk av Åsane. Bryne uten Robert Undheim er omtrent det samme som MC uten Haaland. Robert har vært mye ute for Bryne og det har hemmet Bryne veldig. Når vi vet at det er ikke bare han som har vært skadet, så har det gitt åpning for Elias Ivesdal Årsvoll (tidligere SU) fra start forrige helg. Sandnesgutten Sjur Jonassen «banker også på». Hvordan status er i dag vet jeg ikke? Sandnes Ulf ligger 3 poeng foran Bryne, og har også vært plaget av skader. Viktige Tadesse er muligens klar igjen i dag? Jonas B. Aune har heller ikke vært på banen siden han scoret mot Kristiansund, med strekk i mageregionen. Både i Sandnes og på Bryne spilles det veldig viktige kamper i dag!

I går så SandnesGaugen Egersund-Flekkerøy, med Ulla/Olsen som kommentatorer. EIK tapte to poeng, i 0-0-oppgjøret, mellom topp og bunn-lagene. Jo Stålesen, Chris Sleveland og keeperLønning følges ekstra nøye. Torben Dvergsdal, han også med Sandnes-opphav, kom innpå i det 63. min som «tankcenter» uten tellende resultat.

Jan Halvor Halvorsens aristokratiske Lyn benyttet anledningen og korte forspranget til Egersund, etter å ha nedsablet tabellnabo Træff med 7-0 i på Bislett. Andreas Hellum scoret 4. Hellum, som er 25 år, spilte i -22 og -21 for Arendal, og i -20 for Mjøndalen, har nok funnet sin utviklings-arena i Oslo sammen med Halvorsen. Vil Egersund gå på sin vanlige høst-sprekk, eller har treneren Kjetil Andre Thu, fra østlandet, det som skal til for å lose «Tigrene» til Obos-nivå 2024?

Cup-torsdag med overraskelser!

Var det egentlig en CupBombe at Sotra slo ut Sandnes Ulf?
Post Nord-liga avd. 2 hadde mange aktører i cupen torsdag.

Sandnes Ulf var i forkant av kampen mest opptatt av at de ikke skulle ha reist så langt, og dyrt i cupens andre runde?
Trener Bjarne Berntsen uttaler at det gikk på den mentale innstillingen til kampen, noe han hadde påpekt flere ganger under oppvarmingen? Det er ikke SandnesGaugen enig i… Jeg tror våre gutter var usikre før kampen, etter mange forfall. Det manglet også kvaliteter i torsdagens kamp-tropp.

Sotra med sin trener Renate Blindheim, og hennes mannskap var nok mer skjerpet enn bortelaget, og avdeling 2 i Post Nord-ligaen er sterk, minst på nivå med nedre halvdel av OBOS er en påstand jeg gjerne deler?
Topplaget Levanger tapte torsdagens cup-kamp, hjemme for Kristiansund, Tromsdalen på andre plass tapte straffekonken mot naboen Tromsø. UllKisa med Steffen Landro som trener slo ut Lillestrøm etter ekstraomganger! Sotra på fjerde plass, slo ut Sandnes Ulf. StjørdalsBlink på 6. plass på tabellen slo ut Rosenborg med 2-1! Junkeren holdt nabo Bodø Glimt til 1-1 til det 86. minuttet. Alta på femte siste plass slo ut Skjærvøy, Gjøvik Lyn på tredje siste plass på tabellen slo ut Kongsvinger etter straffekonk.

Ellers merker vi oss andre «cup-bomber» Kjellsås-Stabæk med 3-1, Bærum- Skeid 3-0 og Vard Haugesund-Bryne 3-1

Nei det var ikke en cup-bombe at et redusert Sandnes Ulf-lag ble utslått mot Sotra!  Det er nok nærmere  en cup-bommert! En «bakovervendt» -midtbane-trio med Salvesen-Aanensland-Emilsen, skremmer ingen andredivisjonslag… Bjarne Berntsen er som vanlig ikke opptatt av hvem som ikke er med, men det er mulig han sa noe om det i opptaket etter kamp som ble kjørt uten lyd?  Det er klart at SU med alle klar for kamp ville kunne stille sterkere? Det er mer enn betenkelig at Bojan (snart 43) var i spillertroppen. Kommunikasjonsfeil ble helt avgjørende, og Anders Hiim styrket vel heller ikke sitt Brann-kandidtur?

Gullbrandur Øregaard startet igjen en kamp som høyre back, og det forundrer meg at Berntsen bruker en omgang for å omrokkere? Høyrebente venstre-angriper hos Sotra, Yannis Maxitas Moula viste raskt hvor rask han er. Øregaard har mye fotball i seg, men kom fort i trøbbel. Det ble mye bedre i andre omgang da rokkeringen omsider kom.  Det er alltid en mager trøst etter cup-exit; «Vi får konsentrere oss om serien». Kanskje noen ble «spart» til søndagens hjemmekamp mot Jerv (som ofte ender 2-2)? At Sandnes Ulf 2, må ut på tur lørdag for å møte Bjarg, er neppe beleilig? At Daniel Braut, Henrik Bjørgen Jensen, og ikke minst Erik Berland var positive i sine innhopp, som kom tidlig nok til at de fikk etablert seg på banen. Da blomstret også unge Hiim opp, foran Erik Berland! Det var vel ikke en heldig avgjørelse å ta Tommy Høiland av banen i en cupkamp, med 24 minutter igjen å spille…?

Dette ble en nedtur, etter mange gode prestasjoner for Berntsen og hans mannskap. Kristoffer Hay har også gjort mye bra de siste kampene, men må nok ta del i 2-0-målet sammen med unge Flolid, som nylig fylte 18 år.. Læringskurven er bratt, spesielt for keepere?

Endre Osenbroch har fått kysse-syke og blir ute lenge. Hvor er Jonas Brune Aune? Fredrik Torsteinbø, Horenus Tadesse, Mathias Moldskred Belli og Ingvald Halgunset er muligens klar igjen. Mer usikkert med Hermann Kleppa?  Artan Memedov scoret igjen, men la gjerne Aune eller Jensen starte mot Jerv? Lyskestrekk på Aslak Falch gjør muligens at Lønning har fått sin siste lønning hos Egersund?