Sandnes Ulf 2024 – OBOS-vurdering. Mange spørsmål på skuddårsdagen 29.02.-24?!

SandnesGaugen er over gjennomsnittet opptatt av fotball, og skriver sine helt personlige meninger, med ujevne mellomrom:

Oppløftende privatkamp mot Viking, nedtur mot EIK, så utklasset av FK Haugesund, og 2-1 tap for Grenada sine reserver i Spania.
Laget som startet i Spania: Lønning- Bertelsen-Berger-Bager-Berland- Braut-Øregaard-Moldskred – Aanesland-Høiland-Kvernstuen.

Daniel Samuelsen Arifagic (17) scoret SU-målet mot Grenada, i andre omgang.
Tommy Høiland / Gullbrandur Øregaard har vekslet på å være lagkaptein. Kanskje er også Espen Hammer Berger i kapteins-gruppen?
Høiland har spilt som fremste spiss, men SandnesGaugen mener at han kanskje kommer enda mer til sin rett med en rask, jagende første-forsvarer og angriper, foran seg?

Haris Brkic har signert for to år. Han kommer fra Trelleborg i Sverige. 24-åringen er midtbanespiller. I tillegg har Vajebah Kqliefah Sakor, som blir 28 i april, vært med laget på treningsleiren og allerede signert for ett år. Han betegnes som tidligere Juventus-spiller (uten bokførte kamper for klubben). I Start, som han nå kommer fra, har han vist at han er en spiller SU trenger!

Tillit gir selvtillit!
Isak Tomar Hjorteseth, på lån fra Brann, har vist at han har kvaliteter for serielaget. Andreas Nyhagen har kommet fra Ull Kisa. Han har vært plaget av lyske-trøbbel, men var i troppen mot Grenada. Han er venstrebent og tiltenkt plass som venstre back. Der har SU en god Erik Berland, som imidlertid også kan spille andre plasser på banen, og/eller skyves fram/tilbake på venstre siden?

Bård Brandeggen har kommet fra Vidar. Midtbane/flanke. Unge Brandeggen vil nok bruke litt tid på å etablere seg som OBOS-spiller, eller?
Fotballkloke Christer Ognedal Salvesen har rygg-plager, og det ryktes at han «bygger muskler»? Skadet har også Jonas B. Aune vært, med strekk i mageregionen. Hans «sprintutveksling» gir fort skader, dessverre, men han var også i kamptroppen i Spania. Artan Memedov har også vært lenge plaget med skade, men med innhopp i de siste kampene. Herman Kleppa har operert armen, og er snart klar for kamp. Henrik Bjørgen Jensen har kanskje ikke fått nok muligheter til å bygge selvtillit? Endre Hjortager Osenbroch med lavt tyngdepunkt og raske vendinger på midten, med sin utfordrende spillestil, vil også spille flere kamper i år. Foreløpig plaget med skade, men i troppen i Spania. Daniel Braut håper klubben vil bli sentral i år. Snakk om videresalg bør skyves fram i tid?

Mads Thorsøe Bager har kommet fra nivå 3 i Danmark, og har fått lang kontrakt, og tillit. Han har ikke kunstgress-erfaring. Fortrinn med sin gode venstre fot. Stopperen Erik Kringstad (blir 19år i mai) venter bare på det store gjennombruddet? At Øregaard blir satt ned som stopper ved anledninger, styrker vel ikke Kringstad sine muligheter (og motivasjon)? SandnesGaugen mener at Berger og Bager blir midtstoppere, med Kringstad som outsider. Nyhagen spiller bak til venstre, og Berland skyves framover?

Mot presumtivt gode lag spiller SU med 5 bak, for å sanke nok poeng for fortsatt OBOS-spill i -25?

Noen refleksjoner; Aanesland, som kom fra Raufoss, fikk ødelagt størstedelen av fjorårssesongen av skader. Mot Viking viste han oppløftende takter. SU har kjøpt Jarmund Øyen Kvernstuen fra Ull Kisa, som også spiller flanke. Mot Haugesund spilte disse to hver sin omgang, med så prikk lik spillestil, at selv personer med skarpt fotball-blikk bare trodde at Aanesland hadde skiftet side, men så var det Kvernstuen som spilte andre omgang! Hvorfor to så like spillere i troppen spør SandnesGaugen?

Midtbanen styrkes med nye folk, blir det da plass til Moldskred? Belli med landskaper for Nicaragua er på sitt beste veldig god, men på det jevne har han alt for mange balltap på midten. Kanskje selges han?

SandnesGaugen antyder serielaget i forkant av privatkampen mot Vard Haugesund lørdag 9. mars kl. 15 på ØsterHus Arena. Da med Kleppa og Berland, som diagonalt jobbende  flanker, vekselsvis. Dvs. bare en av den med i angrep, samtidig!

                    Lønning

Kleppa-Berger-Bager-Nyhagen-Berland

             Braut- Brkic-Hjortseth

                      Høiland

                    Memedov

Unge Bertelsen, nå med proffkontrakt, som har spilt alle kampene så langt, er spennende som høyre back! Det kan også Aune bli, ved en rask omskolering? Jonas skal heller ikke avskrives i angrep, fortrinnsvis midten eller fra venstre!  Henrik Bjørgen Jensen vil kunne utfordre på topp, og fra høyre, og bør få tillit! På midtbane/flanke vil også Osenbroch og Brandeggen ha et ord med i laget? Når Sakor er klar for spill på midten, skyves Hjortager framover, og kanskje Høiland (snart 35) helt fram, i skarp konkurranse med ungdommen! Keeper Tord Rokkones Flolid (blir 19 år 2. mars) har også realistiske høye mål!

Dersom noen spillere ikke finner seg til rette, står Sebastian Rettore og Johannes Gruner Sletten klar fra 2005-årgangen, for et aldri så lite opprykk? Glem heller ikke Marius Mellomstrand Rabenorolahy, og Daniel Samuelsen Arifagic.