Sandnes Sentrum i Scandinavia.

For noen år siden var «Sandnes Sentrum i Scandinavia» slagordet for Sandnesugå. At Sandnes er i Scandinavia er sikkert, men dersom det settes et komma etter Sandnes, så er det mer ambisiøst.

Utviklingen i byen og ambisjonene har økt, siden den gang.
Flotte Ruten Parken er på plass, riktignok uten den bebudede parkeringsdekningen, men den kommer.

Denne beskjedne skribenten var styreleder da Sandnes Uldvarefabrik ble transformert til Vågen 33 Amfi i 1987.
Senteret har på mer enn 3 tiår forandret seg betraktelig, men hele tiden med butikkmix som tema.
I disse dager er det Mathall, servering, EGON og gigantiske Olivia åpner spisested på 1200 kvm fredag 31.03., med prøve-spising to dager før. Takterrassen åpner etter Påske når hovedinngangen fra Elvegata (uten elv, foreløpig) åpner. Kjøpesenter-strukturen er i rivende endring, bokstavelig talt.

Øglændhuset gjennoppstår, bygningsmessig med sin flott arkitektur. Butikkmix var tema når tegningen var på brettet, og Zara tonet på den tenkte fasaden. Dessverre blir det «bare» spisesteder og tannleger og en boligmegler hos Kjetil Andersen & Co. Håper det «går i hop» som de sier i Gjesdal.

Sandnes Ulf og Bjarne Berntsen.                                                                                                                       To-spannet Tom Rune Espedal og Terje Hopen har etter et drøyt ti-år, overlatt roret for klubbledelsen til Øystein Elvestad og Njål Østerhus. Økonomi og drift er utfordrende, men i de beste hender. Det sportslige tar BB & Co seg av, med en klar prioritering av byens egne unge menn. Bjarne (66) «truer» med at han er inne i sin siste sesong som engasjert fotballmann. Er det noen som tror på det? Nevner at Roy Hodgson, som blir 76 år til sommeren, nylig ble ansatt igjen som manager i Crystal Palace.

Lørdag vant SU treningskamp mot opprykkskandidat Start på ØsterHus Arena 2-1 med to 17-åringer, tre 18-åringer på banen. Lagkaptein Anders Hiim blir 21 år i september. Oppløftende kamp mot Start til tross, det å bygge ungt lag for framtiden kan vel ikke forenes med opprykks-ambisjoner?

 

 

SandnesGaugen vil ha deg med på laget?!

Hei, jeg våger meg litt ut på ukjent vann….

Jeg er veldig opptatt av det som skjer, eller ikke skjer i Sandnes.

Derfor bruker jeg »Det dreie(r) seg om Sandnes» som undertittel.

Litt om denne (u-)beskjedne skribenten; Har vært avisblogger om fotball. Har skrevet boka «Før i tiå og framigjønå» for 12 år siden. Det var en bok på dialekt med historier fra og om Sandnes, inkludert fotball. Boka ble solgt i 3000 eksemplarer. Jeg har vært kjøpmann i Langgata i nesten 50 år. Var en av eierne som startet Kvadrat, og var senere styreleder da Sandnes Uldvarefabrik ble til Vågen 33 (Amfi). Var med i politikken 2015-19, og ble utnevnt til Sentrumsgaugen i 2015, og står på Høyre-lista igjen til høsten…..

Er over gjennomsnittet opptatt av fotball, og tross moden alder oppdaterer jeg meg stadig om hva som skjer. Som aktiv spiller var jeg alltid bedre enn dommeren. Som synser er jeg (etter eget utsagn) fotballmessig på minst «OBOS-nivå». Jeg har spilt i på de tre øverste nivåene, og som trener har jeg NFF C-kompetanse, da må jeg tilføye at A og B er grunnlaget for C! Det er helt greit at noen sammenligner meg med Ivar Hoff (vi er samme årgangen).

Jeg kommer nok til å spissformulere en del av mine utsagn, etter hvert…..  Håper på dialog?  Jeg kommer ikke daglig til å svare på eventuelle ytringer fra deg, men jeg er veldig interessert i hva du synes jeg skal ta opp, og for den saks skyld hva jeg bør holde meg vekke fra?

Gunnar Vigesdal, er altså mannen bak «SandnesGaugen», og jeg håper på positive bidrag begge veier…?