Frafall i SU-stallen fra -22 og i løpet av -23. Sammensetning av “stall Pereira 2024”

Hvordan i all verden skulle SU i -23 kjempe om kvalik-plass?
SandnesGaugen har gjort «dypdykk» i stallens utvikling fra -22 og i løpet av 23-sesongen, og ser litt framover til -24-sesongen.

Bjarne Berntsen var gjest hos de tilårskomne, tidligere spillere og nåværende supportere, 44 i tallet torsdag i det som heter «Ulfen». Mange av de aldrende sier fortsatt ikke Sandnes Ulf, bare Ulf!
Bjarne menete at feilprosenten hos de unge spillerene gjorde at det blir mange balltap på midtbanen, som igjen resulterer i scoringer mot. Det snakkes om alle de unge spillerne, jo de har blitt sett i sesongen 2023, og nå har også høyreback Noha Unbach Bertelsen kommet opp inn under A-stallen, foreløpig uten bilde og tilhørende data.
De unge spillerne har vel knapt nok spilt på A-laget, og de som mister flest baller på midten, eller ikke får tak i ballen, er vel Moldskred og Halgunset? Det skal sies at skade-plagede Halgunset viste bedring mot Fredrikstad.

Oversikt over spillere som har forsvunnet -22/23: Sander Ringberg, Mathias Bringaker, Torbjørn Lysaker Heggem, Ståle Stålinho Steen, Fredrik Mani Pålerud, Christian Tamba Landu Landu, Lars Erik Sødal, Maxwell Effion, Jostein Ekeland, Elias Årsvoll, Mirka Ledet Burgurcu, Anders Hiim, Martin Ramsland og Mathias Emilsen. I tillegg var Alexander Stølås utlånt til Aalesund noen måneder. Når det gjelder Mirkan så var han med A-troppen til treningsleir i år, og er nå proff i den toppklubben Kayserispor. Mirkan som er tyrkis statsborger har fått 5-årskontrakt, og gikk fra Ålgård til den tyrkiske klubben.

Mange kvalitetsspillere har forsvunnet, og stort sett blitt erstattet av juniorer som sitter på benken! Artan Memedov leverte i lagets gode periode, og har siden vært skadet. Kristoffer Hay har vært mye bedre enn i -22, forøvrig er det på keeperplass SU er best forspent. Lønning var som kjent også utlånt til EIK noen måneder.

Spørsmålet er nå hvilke spillere uten kontrakt som får, eller vil ha kontrakt?
Aslak Falch som er i sin beste keeperalder, med kvaliteter som elitespiller, bør beholdes og gis utvidet ansvar for de to andre keeperne? Tord Rokkones Flolid er fortsatt junior i -24, og med 3 lag bør alle de tre beholdes! De to unge har også stoff i seg til eliteserien! Stølås og Høiland bør også få ny kontrakt. Kvalitet og rutine er viktig sammen med de unge som neste år skal spille på laget! Hay og Hammer Berger får tilbud, men kanskje Hammer Berger går til eliteserien? Tadesse har vel vært best på midtbanen og bør bli?! Da står det spørsmål med Øregaard og Halgunset? De har spilt mye, Øregaard kanskje best som anker på midtbanen, og Halgunset vil muligens være best i en posisjon som han ikke har spilt i enda, nemlig venstre midtstopper?
Aanesland og Torsteinbø er skadet og forsvinner? Moldskred har kontrakt, men forsvinner kanskje?

Kan Sandnes Ulf overraske og ta poeng på Gjemselund i de dype skoger mot Kongsvinger søndag?

Mye positivt i Sandnes-fotballen!?

Kampen mot FFK på lørdag ettermiddag vare en god prestasjon, på mange måter. SU ble ikke utspilt av de opprykksklare, og ledet to ganger.
SandnesGaugen hadde på forhånd «satt opp laget» som Berntsen sannsynligvis kom til å starte med. Tipset gikk inn 100%. Treneren holder seg til det gamle «trygge» Ikke mye gambling ved laguttak eller underveis i kampen, vil nok mange si? Daniel Braut var vel den av ungdommene som lå nærmest startplass?

Sandnes Ulf 2 klarte oppgaven søndag på Midjord. Laget vant 1-2, etter at Sebastian Storm Rettore var pågående da Brodd-keeperen skulle spille ut i kampens 78. minutt, og scoret det avgjørende målet. «Seb» er en av mange sulteforede gode unge spillere denne sesongen. At han var skadet størsteparten av fjoråret i tillegg, viser at innstillingen er på topp. Selv om det har blitt lite spilletid har han bekledd de fleste posisjoner på laget, denne gang som spiss! SU 2 er med denne seieren også klar for 3. divisjons-spill for neste år 🙂

Tilbake til Obos-kampen mot Fredrikstad. To mål scoret FFK på straffespark. Det første var soleklart, det neste er mer av den tvilsomme sorten. Etter flere spolingen, kan det se ut som Øregaard’s «felling» starter utenfor 16.-meteren? Innbytter Henrik Kjelsrud Johansen, kraft-spissen på 84 kg, trengte en meter før han konstruerte (?) et fall. Skulle det heller vært indirekte frispark utenfor 16-meteren? Det tredje målet til FFK skulle vært annulert. Samme Kjelsrud Johansen sprang bevisst ned Alexander Stølås, som la åpent landskap etter seg på venstre siden, og Johannes Bjartalid satte inn sin 3. scoring for dagen. Bjartalid var en av 7 utlendinger i lørdagens FFK-tropp.

Sandnes Ulf ligger nå på 10 plass, og det ser ut som Axel Jørgensen Kryger får rett i at Bryne er/blir bedre enn SU i år?
SU har Kongsvinger (B), Ranheim (H) og Åsane (B) igjen. Per nå ligger Jerv på kvalik for nedrykk ett poeng foran Hødd. Jerv har igjen Skeid (B) Åsane (H) og FFK (B). Nøkkelkampen blir nok Jerv-Åsane søndag 5.11. SU tar minst ett poeng hjemme mot Ranheim? Bortekampene kan bli vanskelige å ta poeng i….

I divisjonen under OBOS er det fortsatt uvisst hvem som går direkte opp. Nå leder Lyn med ett fattig mål på EIK. Notodden kan bli joker. I helgen slo de sterke Arendal, hvor Elias Årsvoll scoret to og hadde en assist i 3-0 seieren. Notodden med også Adrian Berntsen og Jens Jonassen (eldre bror til Sjur) på laget møter 4.11. Lyn på Notodden. Elias header EIK til Obos? Eller blir det et poeng-trengende Vålerenga 2, som møter EIK i Oslo søndag 4., som ødelegger for EIK? I den andre avdelingen kommer Levanger opp i Obos igjen i -24.

Ellers gratulerer til Klepp 2, som slo Staal Jørpeland med 7-0 i Rogalands-cupen for unge damer. Med søstrene Ane (BB og 3 mål) og unge Nora Berland fra Bogafjell på laget. (Bjørn B er faren og Gunnar B farfaren). Ganddal stakk av med trofeet for herrer med 2-1 over Ålgård! GIL er også klar for 4. divisjon -24 🙂

At det var over 4000 på SU-Fredrikstad i konkurranse med Rogalands-cup, Liverpool, Manchester Braut City, og ishockey, er mest pga JOBBA, JOBBA, JOBBA av Øystein Elvested og Vetle Høyvik! Bokstavelig talt             “Vell Blåst»! 

Kan Sandnes Ulf slå opprykksklare Fredrikstad lørdag 21.10. fra kl. 15 på ØsterHus Arena?

At FFK er opprykksklare til eliteserien 2024 allerede, med 4 serierunder igjen å spille, ville gitt topp ODDS før sesongen. Fredrikstad med tidligere Sandnes Ulf-spiller danske Mads Nielsen, sentralt i 3’eren bak, har vært gjerrige og ofte også spilt med begge sidebackene i forsvar, slik at de i praksis er 5 bak. 17 mål har de til nå sluppet inn på 26 kamper. Sandnes Ulf har sluppet inn dobbelt så mange! Tipper at FFK etter kampen har sluppet inn 20?!
I forrige serierunde vant FFK borte mot Åsane, som kjemper for sin eksistens i divisjonen. Resultat 0-4! 7 spillere på FFK fra start mot Åsane er av utenlandsk opprinnelse, kan det tyde på at de har «kjøpt» seg til den overraskende suksessen? Hva har FFK, som SU ikke har? Kanskje en dirigent sentralt på midtbanen? FFK har Julius Magnusson! Islendingen er også lagets kaptein.

Hvordan skal Sandes Ulf slå laget fra Plankebyen? Først og fremst tror jeg Magnusson må nøytraliseres? Kanskje bør Endre H. Osenbroch få den oppgaven? Hvordan kan SU utfordre store sterke Mads Nielsen? Ved å sette Artan Memedov, som forhåpentlig vis er skadefri, tett inn til Mads! Legg press på Nielsen, og la Tommy ligge noe lengre bak denne spissen? Dersom Artan ikke er klar ville jeg satt Edvin Austbø som uromoment for å lage ubalanse i FFK sitt midtforsvar?

Torsdag formiddag spilte Viking-Sandnes Ulf i Jåttå.  Noha U. Bertelsen gikk fra ikke benyttet innbytter på SU2 i mandagens kamp mot Madla, til startplass på A-laget mot Viking. Slike disponeringer er bra av Bjarne B! Noha,  fra Bogafjell, og med gode fotballmessige gener, gjorde det bra! En annen Bogafjell-gutt, Erik Berland var ikke så heldig med de minuttene han skulle spille på slutten av kampen. I en duell med Bjørshol brakk Erik nasen! Viking vant kampen, der Daniel Braut og Endre H. Osenbroch spilte hver sin omgang på midten, med 2-1.

Fredag 13. ble en gledens dag for Sandnes Ulf!  Først ble Thomas Pereira presentert som ny trener for 2024 og 2025, med opsjon på et tredje år. Håpet er at han lykkes og blir enda lengre! Om kvelden den 13. ble Staal Jørpeland sendt hjem til Stranda-landet med 6-2 i bagasjen i den svært viktige kampen for fortsatt eksistens i 3. divisjon. Tommy Høiland viste pro på sin mentor-rolle i det unge mannskapet, som ikke er helt sikre enda, med to vanskelige kamper igjen. Brodd på Midjord og Vidar i Sandnes.

Viktig fase framover i de avsluttende kampene for både A-laget og 2-laget! Det er nå det riktige utgangspunktet for 2024-sesongen skapes. Regner med at Bjarne Berntsen og hans mannskap klatrer noen plasser fra dagens 9.? Dersom det hadde blitt 5. som i -22, vil det bety 1 million mer. Det blir det nok ikke etter resultatet mot Skeid. SandnesGaugen tippet 8. plass i fjor, og BB og mannskapet leverte 5., som var i overkant! Tipset i år er også 8. plass, men håpet er i alle fall 7., noe som også betyr noen kroner ekstra inn!

Håpet er gode resultater resten av høsten, og et meget godt samarbeid mellom BB&Co og den nyansatte treneren og den sportslige ledelsen av klubben. Mange brikker skal på plass.

I Egersund gledes det over at Lyn søndag spilte 1-1 mot bunnlaget Brattvåg borte.  EIK, tross bare uavgjort forrige helg mot Notodden, med Adrian Berntsen, Jens Jonassen og Elias Årsvoll på laget, leder de nå med ett mål på Lyn i opprykkskampen. Håper at både Lyn og EIK spiller i OBOS -24, og at det laget som blir nummer 2 i PostNord-ligaen avd.1, av dem ikke møter Sandnes Ulf i kvalik! SU har vanskelige bortekamper mot Kongsvinger og Åsane, og mellom disse hjemme mot Ranheim, foruten lørdagens kamp mot FFK.

Søndagen avsluttet med en fortjent seier til Spania på Ullevaal. Spanias spiller nr 8, Fabian Ruiz, som til daglig spiller i Paris SG, etter at han i -22 kom fra Napoli, dominerte oppgjøret fra sin litt dype posisjon på midtbanen, med sin slepne venstrefot og gode overblikk. Han så hele kampen gjennom ut som Spanias «12. spiller».  Jeg tror ikke at Fabian Ruiz kommer til Sandnes, men kanskje kan vi finne en type spiller som har ballkontroll og oversikt som han i Sandnes eller omegn, tilpasset OBOS-nivået?!

SandnesGaugen har blitt utfordret av Ove Lie på laguttak til lørdagens kamp;

Først det laget BB sansynligvis velger; Lønning, Kleppa-Øregaard (Hay suspensjon)-Berger-Stølås, Moldskred-Halgunset-Tadesse, Diaw-Høiland-Austbø.

SandnesGaugens lag; Falch (vi har tre OBOS-keepre), Kleppa-Kringstad-Berger-Stølås, Tadesse-Braut-Osenbroch, Høiland-Austbø-Jensen.

Det antas da at Memedov fortsatt ikke er klar, Aune fikk strekk i fredagens kamp, og Berland er ute etter nesebrudd torsdag?

HUSK: «KJØP» gratisbilletter til lørdagens kamp ved å trykke på Sandnes Ulf- Fredrikstad på Sandnes Ulf.no, og kom i kontakt med TicketCoAS. Finn ut hvor du vil sitte, og trykk på ledige seter. Hver billett må du også trykke på «gratisbillett» og når du kommer til KJØP, så fortsett, det kostere ikke noe. De som får billettene MÅ møte for at de skal være tellende i klubbens kasse 🙂

 

 

 

 

Er Sandnes Ulf i en eksistensiell krise?

Hva er det som gir livet mening, retning og styrer valgene du tar i hverdagen?

Å eksistere betyr å være til. Er det da for drastisk å si at en fotballklubb i Sandnes kan være i en eksistensiell krise? Er det fare for at klubben på sikt ikke vil være til?

Fredag 13. kl. 10 har klubben kalt inn til pressekonferanse. De fleste tror det dreier seg om valg, og ansettelse av ny trener for A-laget, som forhåpentligvis også er et OBOS-lag i 2024?!

Lagets oppgjør i Oslo mot allerede nedrykksklare Skeid endte som kjent med samme sifre som mot Bryne på Bryne, nemlig med hjemmeseier 3-0. Treneren kommer i fokus når det går godt og når det går dårlig. Før Skeid-kampen ble BB intervjuet på TV. Han var mest opptatt av at Skeid var et mye bedre lag enn tabellen viste, og at de hadde spilt jevnt mot de fleste. Dersom SandnesGaugen skulle forsøke å tolke kroppsspråket til treneren, så var han livredd/skråsikker på at bortelaget egentlig kom til å tape? For første gang i årets sesong sa han at vi stiller redusert (uten Tommy)….
Vi slipper inn for lette mål het det i etterkant! SU hadde vel ikke en riktig komponert midtbane, som aldri så faren med å demme opp for Skeid-lagets organisator kapteinen Bendik Rise. Det var han, som uten press, slo nydelig fram i mellomrommet til Kvia Egeskog, som selvsagt skulle vært presset fra våre midtstopper, før han på mesterlig vis plasserte ballen under tverrliggeren og 2-0. Kampen var i realiteten avgjort. Halgunset kom aldri opp i Skeid-spillerne og Moldskred mister for mange baller, med sine føringer. Håper begge «hviler» mot FFK?

Mandag var det Madla og Sandnes Ulf 2, på Madla. Her gjelder det eksistensielle i å overleve i 3. divisjon. Utgangspunktet for Madla var noe bedre enn for SU. Kampen endte 0-0, og ikke poengdeling, for da hadde det blitt 1,5 poeng til hvert av lagene. Nå ble det uavgjort, kampen ble ikke avgjort, og ett poeng til hvert av lagene! Laget var forsterket med Tommy Høiland og Mamadou Diaw. Høiland har vært veldig god når han ikke er fremste spiss, mandag hadde han ingen foran seg, men han prøvde. Det gjorde Diaw også med sin store fart, men at han fikk fullføre kampen er en gåte med 8 sultene ungdommer på benken (i tillegg til keeper). Mamadou tar mange feilvalg og viser ikke god fotballforståelse. Synd vi ikke fikk se Johannes Sletten Gruner foran Tommy i minst 20 minutter mandag!
I de 20 siste minuttene fikk Daniel Samuelsen Arifagic spille, og endelig fikk vi se en skuddfinte, eller var det oversteg? En lovende spiller som så mange av de øvrige på benken, som nesten ikke har fått spilletid i høst. Hvorfor ikke gi flere sjansen? Håper at de er tålmodig og ser framover mot en fortsatt fotballmessig eksistens.
Begge lags keepere var fenomenale og reddet «umulige» skudd!
Madla sin nr. 9 Norbert Marchewka var bare en av flere kvalitetsspiller hos hjemmelaget. Norbert var på prøvespill i SU i vinter, og har kvaliteter som langt overstiger spillere i SU med mange kamper fra start i OBOS, etter SandnesGaugens mening! Han har kraft og fart.

Økonomien er presset i klubben, det er en kjent sak. Kronekampen, hvor sponsorer og privatpersoner gir kroner og ører for at det til sammen skal bli mange tilskuere og penger/likvider i kassen! Vetle Høivik og Øystein Elvestad står virkelig på for å få endene til å møtes. Håper at folk også virkelig møtes på ØsterHus Arena lørdag 21.10. når Fredrikstad skal slås?!

Torsdag 12.10. kl. 11 skal SU møte Viking i Jåttå. SU er nødt til å prioritere fredagens 3. divisjonskamp kl. 19 på ØsterHus Arena mot Staal Jørpeland, men noen av rekruttene uten kamptrening får forhåpentlig spilletid mot Viking?

Det er svar underveis, men det kan noen ganger drøye…

Rød sone, ny trener og en million i forskjell på 9. plass og 5. plass!

Sandnes Ulf har budsjettert med 5. plass i årets OBOS-liga. i 2022 endte laget på 5. plass, og røk ut for Kongsvinger i første av kvalikkampen, på eget kunstgress. En god prestasjon med 5. plass i fjor, og det vil også være over forventningene for SandnesGaugen i årets sesong.

Helgens kamp på Nordre Åsen kunstgressbane mot Skeid kan gi 3 poeng, men kan SU spille ut et svakere lag? Tror mer på full uttelling hjemme i neste serierunde, mot det gjerrige topplaget FFK, som muligens allerede til den kampen er eliteserie-klare? Tommy Høiland og Mamadou Diaw er ute med gule kort mot Skeid. Tommy er nok den som blir savnet mest? Bjarne Berntsen avsluttet mot Start, i den fine hjemmeseieren, med Ingvald Halgunset og Daniel Braut som vikarierende «spisser»! Det er ikke direkte motiverende for Henrik Bjørgen Jensen, etter at Diaw, Delaveris og Austbø har spaserer inn på laget?

Det er bebudet pressekonferanse på ØsterHus Arena neste fredag, den 13.! Er fredag 13. en god dag for “nye muligheter”. La oss håpe det!
Even Sel er ute av diskusjonen, og av de eksterne som har vært nevnt er Thomas Pereira fortsatt aktuell, men velger sympatiske Pereira vekk sin trygge (?) posisjon i Jåttåvågen for en mer usikker utfordring i Sandnes?
Tettere samarbeid med Viking kan bli resultatet dersom det blir den tidligere Vikingspilleren som tar over for BB? Jesper Fiksdal og Henrik Stakkeland blir muligens med tilbake til hjembyen?

Aleksander Midtsian, utviklingssjefen i SU i dag, nyter stor respekt. Kan han bli hovedtrener, samtidig som det blir plass til permiterte Fredrik Åsmund Eliassen i en funksjon som assistent og spillerutvikler, som samtidig tar seg av SU 2 og G19. I sin korte periode, før permitteringen, ga han et solid innrykk, og er nok ønsket blant de unge spillerne. Toppspillerutvikler Arturo Clevealnd er også et aktuelt navn i kabalen, men kan noen av disse være keepertrener?
Øystein Elvestad og Njål Østerhus (styreleder) vil optimalisere krone-bruken.
Bojan Zajic har vært lenge i klubben, uten at vi har sett noen skudd-finter fra våre unge spillere. Kanskje han ikke blir med videre? Keepertrener dyktige Jason kan muligens erstattes av spillende keepertrener Aslak Falch? Kroner å spare og sikre kontinuitet?

Økonomi er stikkordet i korridorene på ØsterHus Arena. Forskjellen på målsetning om 5. plass (2.373’) og en 9.plass (1.339’) er 1 million, og vipps så har BB betalt lønna si (for 2023)!
Spillertroppen 2024; Fredrik Torsteinbø, Edin Austbø, Mamadou Diaw, Markus Myre Aanesland og Filip Møller Delaveris blir nok ikke med.
Tommy Høiland bør absolutt bli med, som framskutt sentral midtbanespiller. Alexander Stølås bør også kontraktfestes. Disse to er viktige med sin erfaring fra høyeste nivå, og kanskje også gi dem en mentor-rolle i troppen?
Midtstopperne Hay og Berger har vært meget gode i år, og har holdt lovende Erik Kringstad ute av laget. Han skade før sommeren var ikke beleilig. Kanskje hurtige Jonas Brune Aune bør omskoleres og utfordre Herman Kleppa som høyre back? Endre Osenbroch, Daniel Braut (også som midtstopper) og Henrik Bjørgen kan få sitt gjennombrudd i -24, og en ny trener vil sikkert også kunne se potensiale til Erik Berland på andre plasser enn venstre sideback?

Spennende tider med avslutning av 2023 og beslutninger for 2024! Fint med gul/grønn sone i -24!?