Seriestart OBOS 2024

Først litt oppsummering; SU rykket ned fra Eliteserien høsten 2014, etter 3 år i det gjeveste selskapet. 10 år i Adecco/OBOS, med følgende plasseringer; Årstall, plassering/poeng: 2015: 7./47, -16: 4./51, – 17: 5./51, -18: 10./42, -19: 9./38, 20: 7./41, -21: 8./39, -22: 5./47, -23: 11./37. Aldri tidligere så lav plassering og antall poeng som i fjor. Trenden MÅ snus!

Hva tror vi om 2024? SandnesGaugen tror at Vålerenga og Stabæk rykker rett opp igjen. På de neste plassene: 3. Aalesund, 4. Sogndal, 5. Start, 6. Ranheim.

Hva så med Rogalandslagene? Tips fra denne bloggeren: 9. Bryne, 10. Sandnes Ulf og 12. Egersund. Nedrykk 16. Levanger, 15. Raufoss, Kvalik 14. Lyn.
Hvor mener du at SandnesGaugen bommer mest?

Sandnes Ulf-Bryne generalprøve lørdag 23. mars på ØsterHus Arena.
SU hadde sluppet inn 3 mål i snitt på treningskampene, før lørdag. Mot Bryne ble det 2 innsluppet, altså en reduksjon med 33,33%. Det kan registres som positivt?
Sandnes Ulf startet offensivt de første sekundene, hvor det denne gang var Artan Memedov som skulle «gå gjennom» motstanderens midtbane, direkte fra avspark. Heller ikke denne gangen lykkes SU med denne varianten, og etter 12 sekunder ledet Bryne 0-1! Jon-Helge Tveita, var tilbake i den røde Bryne-drakten fra start, og rundet Kringstad på siden etter 9 sekunder, og la flott inn fra venstre…. Regner med at Pereira & Co legger vekk avsparks-varianten!? Bryne vant fortjent 0-2, etter at Sjur Jonassen viste seg fram i andre omgang. En fin prestasjon av unge Sjur, ikke bare uoppmerksomt stopper-spill fra SU sin side!

Bryne har Andreas «Silkefot» Dybevik som sin ballfordeler. SandnesGaugen liker godt Dybevik sitt finslepne spill, men skulle gjerne hatt han tilbake til SU-laget i -25. Sandnes Ulf tar nok poeng i -24, til å kunne legge forholdene tilrette for en spennende -25-sesong helt i toppen av OBOS!? På lørdag så vi også at Aksel Kryger kunne ha forsvart en plass på SU-laget! Ellers er det også verdt å merke seg at Knappen stadig gir Elias Ivesdal Årsvoll muligheten, både fra start og med innhopp. Elias har kanskje større potensiale enn det Bjarne & Co så da Elias spilte i SU?

Hva så med Sandnes Ulf-laget mot Bryne, og framover mot seriestart 2. Påskedag mot EIK på Øster Hus Arena? Erik Kringstad, enda ikke fyllt 19 år, spilte en time som høyre back. Hans beste plassering på laget er nok som midtstopper, hvor han kan gå rett inn som fullgod erstatter. Høyre back mot EIK blir Herman Kleppa, som hvilte et hovent kne mot Bryne. Noha Bertelsen spiller om Kleppa ikke er klar? Danske Mads Thorsøe Bager, som venstrebent midtstopper, spilte ikke prikkfritt mot Bryne heller, men tok et langt steg, mer resolutt og viste klart at han blir meget viktig for Sandnes Ulf. Erik Berland som offensiv venstre back ble kåret til dagens SU-spiller og fikk Bankers-pizza, som han godt kunne delt med Mads?

De nye midtbanespillerne Isak Tomar Hjortseth, på lån fra Brann, Haris Brkic fra svenske Trelleborg, og Vajebah Kqliefah Sakor, viser alle nivå. Sakor har roen og er kanskje vel arrogant i spillestilen? Alle tre er nok i startoppstillingen mot EIK. Det bør også Daniel Braut være! Utfordrer blir da Matias Belli Moldskred, som har vært opptatt med landslagsspill, som også Øregaard har vært denne uken, selv om Gullbrandur var ubenyttet innbytter på fredag!  Kvernstuen/Aanesland/Memedov/Jensen kjemper kanskje om den ene spissplassen ved siden av Tommy Høiland. Kanskje blir en av midtbanespillerne kant i 4-3-3? Gledelig å se Endre Hjertager Osenbroch på banen igjen mot Bryne, etter langt skadeavbrekk. Bård Brandeggen som har kommet fra Vidar spiller sammen med Sanden Ulf 2 mot Madla på onsdag før skjærtorsdag. Jonas Brune Aune og Christer O. Salvesen er fortsatt ikke disponible. Andreas Nyhagen som kom fra Ull Kisa, har ikke fått vist seg fram enda.

Hva så med EIK, motstander i serieåpningen mandag andre Påskedag? Chris Sleveland (tidligere SU-spiller) har karantene etter rødt kort i privatkampen mot Bryne. Synd for Chris, men bra for SU. Horenus Tadesse, som var en av Sandnes Ulfs beste spillere i fjor, sa tidlig fra om at han ønsket seg videre. At det var sørover, og ikke lengre enn til Egersund, var vel ikke det den ambisiøse spilleren ønsket seg? For SU kan han bli en utfordring, sammen med Ingvald Halgunset på mandag. Det er vel ikke utenkelig at Ingvald treffer med venstrefoten mot SU? SandnesGaugen’s tips er 1-1, selv om EIK sin seier mot FK Haugesund 24.03. skulle tilsi klar EIK-seier…. Kampens duell blir Sandnesguttene Erik Berland og Jo Stålesen!?

Søndag spilte Bryne 2-SU 2. Daniel Braut spilte, var kampens beste spiller, og scoret 2 av målene.

Onsdag 27.03. spilte Sandnes Ulf 2 mot Madla på ØsterHus Arena. SU stilte rent juniorlag, og fikk en utvisning like før pause på stillingen 0-2, men reduserte likevel til 1-2 før kampen var halvspilt. Noen ønsket at SU skulle få sette inn en spiller for spilleren som var utvist, siden det var privatkamp, men det ble 10 mot 11 i hele andre omgang. Madla hadde mange voksne sterke spiller, men det var likevel meget sterkt av SU 2 å score to mål i andre omgang. Likevel vant Madla 3-5. 12. mai møtes de samme lagene til seriekamp. Da vil nok SU2 kunne forsterkes på noen plasser?!

 

Start – Sandnes Ulf spiller i Kristiansand på Sparebanken Sør Arena, lørdag 16. mars kl. 15

Heldigvis ikke seriekamp, enda, eller kanskje det hadde vært bra å møte Start nå til kamp om seriepoeng, de tapte jo nylig 1-7 mot Egersund i Kristiansand…

SandnesGaugen tror at Start blir blant de 6 som kjemper om elite-kvalik til høsten. Der blir ikke Sandnes Ulf, Bryne og EIK!?

Sandnes Ulf – Vard Haugesund lørdag 9. mars ØsterHus Arena 5-2.

Aftenbladet og Sandnesposten var storfornøyd, endelig en seier. Thomas Pereira, den ferske Sandnes Ulf-treneren var ikke fornøyd med baklengsmålene, men så ellers forbedring framover på banen.
Vard Haugsund startet absolutt best og det var fortjent med 1-2 til pause. De spilte fint trekant-spill, mens SU-spillerne Aanesland, Kvernstuen og Moldskred var de som førte an i føring av ballen…..Kvernstuen førte “rett i sekken»  allerede fra avspark, etter 3 sekunder… Haris Brkic fikk presentert seg på en positiv måte i nærmest alt han foretok seg, inkludert scoring.
Vajebah Sakor som anker på midtbanen viste også positive tegn. Defensivt tok han plass mellom midtstopperne Berger og Bager, og ga våre sidebacker Kleppa og Berland en svært framskutt posisjon, på sine flanker. Et offensivt trekk som SandnesGaugen har sans for, men med de nevnte føringene og ditto balltap på midten, ble det farlige rom bak backene. Vard Haugesund mistet press-spillet etter en time og det var positiv tempo-forskjeller den siste halvtimen, i SU-favør!

Hva med at Sandnes Ulf satser på de unge spillerne? Lørdag var det vel bare Tord R. Flolid og Erik Berland som «ble satset på» fra start. Riktignok gjord en lysk-antydning at Daniel Braut ble sittende på benken hele kampen, og Moldskred fikk spille 90 minutter. Er Daniel klar mot Start sitter nok Moldskred på benken?
Andre lokale som ikke var i troppen mot Vard; Christer O. Salvesen, Endre H. Osenbroch, Jonas B. Aune og Bård Brandeggen. De fleste uaktuelle pga skader. Andreas Nyhagen, som kom fra Ull Kisa, sliter fortsatt med lysken.

Aanesland og Kvernstuen, de to «kopiene» brukte farten og skapte mange farligheter, begge veier.  Unge Jarmund Kvernstuen spilte hele kampen og ble notert for to mål (det en via Vard-spiller), det andre etter flott stikker fra Artan Memedov, som entret banen i andre omgang. Inn kom også Bertelsen, Kringstad og Øregaard, mens Aanesland, Sakor og Brkic bare spilte første omgang.
Isak Tomar Hjorteseth spilte også andre omgang og viste igjen hvorfor han blir et stort pluss for årets SU-lag. Arifagic og Jensen hadde også korte innhopp.

Antatt lag mot Start; Lønning, Bertelsen, Berger, Bager, Berland  –  Moldskred, Sakor, Brkic, Hjorteseth, Aanesland – Høiland. Skadefri Braut utfordrer Moldskred, og hvem som spiller av Aanesland og Kvernstuen, blir vel “hipp som happ»? Kleppa er kanskje ikke helt klar som høyre back? SU med 3-4 lokale fra start, altså. De andre lokale spiller treningskamp for SU2 mot Madla på ØsterHus Arena onsdag 27.03. kl. 18! I mellomtiden blir det A-kamp, mot Bryne på ØsterHus Arena lørdag 23.03.!

Star-trener er Azar Karadas, mest kjent som tidligere Brann-spiller. Han var med i trenerteamet i Stabæk i fjor. Sannsynlig Startlag med tidligere Sandnes Ulf-spiller Eirik Schulze (31) som årets lagkaptein, etter et fjorår preget av skader: Keeper Jasper Silva Torkildsen. Sander Sjøkvist, Sivert Sira Hansen, Bjarni Mark Antonsson og Fabian Østigård Ness. På midten Jesper Gregersen, Schulze og Sander Richardsen. Framme Salim Nkubiri, Alagie Sanyang og Deni Dashaev. Som vi ser er det ikke noen i angrepsrekka fra Vennesla?

De som vil følge kampen, må logge seg på Fedrelandsvennen, denne gang, og vippes 1 kr for en måned. NB: Etter en måned blir det 295kr, så dersom du ikke ønsker fast abonnement der Sør, må du huske å si opp innen 14.04.!

NB: Amedia og Sandnesposten melder at også de viser kampen 🙂