Sandnes Ulf og Bjarne Berntsen på 11. plass i OBOS 2023!

Skuffende, men forståelig. Stallen ble nok svekket i forhold til 2022, og SandnesGaugen tippet 8. plass begge disse årene. 2022 var nok i overkant med 5. plass? («Snittet på de to årene ble 8.)

Stallen er i ferd med å svekkes ytterligere, plasserings-pengene ble også svært lave med 11. plass. Scorede mål ble imidlertid utslagsgivende for at det ikke ble 13.-plass, differansen på de tre lagene var nemlig lik, og det kunne blitt enda lavere utbetalinger. Laget som stilte mot Åsane var det laget som var disponibelt, og ikke B-preget som enkelte hevdet!

Thomas Pereira er ingen tryllekunstner! Frode Olsen, skriver i fete typer i Sandnesposten, og lurer på om Pereira overtar et «dødsbo», og lurer også på om SU klarer å LURE noen til Sandnes Ulf. Du lurer ikke noen til å overta et dødsbo, det måtte i tilfellet være hardtarbeidende Tor Magne Raugstad fra Sviland. Han er imidlertid mest vant med konkursbo, men tar nok også dødsbo? Dessuten så driver han Tivoli!

Spillere som vil komme til ØsterHus Arena må ha lyst på det nye prosjektet i Sandnes Ulf med topp fasiliteter! Samhold, entusiasme og glede!

Spørsmålet er om det lar seg gjøre å overleve i OBOS -24 med utelukkende unge (og billige) spillere? SandnesGaugen mener at det må inn noen «bærebjelker» sammen med det ungdommelige pågangsmotet!?
Gi kaptein Espen Hammer Berger en lederlønn, snarest!

Tommy Høyland er ikke spydspiss lenger? Han bør ha en rask jobba/jobba/jobba-kar foran seg, så kan det blir virkelig bra? Hans rutine og instinkt trenges også i -24!  Spennende spillere som kanskje får tillit av Pereira er Henrik Bjørgen Jensen og Jonas Aune?

Eirik Larsson fra Hana satser omsider (?), og er mer enn god nok! Larsson kan muligens kombinere vernepleie-studiene med spill i SU? Øregaard har fått kontrakt, og ble foretrukket foran Hay som stopper mot Åsane. De beste kampene i år har Gullbrandur spilt som «anker» på midtbanen. Der blir han ikke avslørt, på farten som i den bakre rekke, i mann mot mann-dueller. Han er imidlertid en lur posisjonsspiller, og kamuflerer godt sine svakheter, og bedre ved siden av raske Osenbroch? Christer O. Salvesen har vært uheldig med skader i inneværende sesong, og kommer nok sterkere tilbake neste år?!

Noah Umbach Bertelsen fikk sin debut i Bergen, og etter litt startvansker viste han sitt potensiale, i en alder av 17 år. Tillit som dødballs-ekspert er det ikke mange debutanter som får, men det gjorde Noah!!
Frode Olsen i SP etterlyser gode relasjoner og viser til Endre Hjortager Osenbroch (kalt Osenbrekk på TV) og Anders Hiim, som reiste til Sarpsborg. Endre fikk vist mot Åsane at BB har «forsømt» seg som ikke har brukt han mer sentralt? Endre og nese-brekkeren Erik Berland vet vi har gode relasjoner, så det kan bli bra, men da må Endre spille inne på banen!

Espen Hammer Berger, som er best som høyre midtstopper, skulle kanskje hatt en venstrebent stopper ved sin side? Erik Kringstad klarte seg bra i sin debut i OBOS mot Åsane på venstre siden i forsvaret, etter at Stølås ikke var kampklar. Erik er nok best som midtstopper. God kontroll og bra med begge føttene. Et spennende alternativ er også unge Aydan Stean Nowitzki (17), også han spillende midtstopper-type, god med begge bein. Jakob Segadal Hansen fra Vidar er en spennende midtbanespiller, som kanskje har lyst på OBOS? Det samme kan Bendik Rise fra Ulsteinvik være? Han har rykket ned med Skeid, men vender kanskje nesen hjemover dersom Hødd klarer å kvalifisere seg for OBOS -24? Knappen i Bryne kjenner Rise og kaller han gjerne til Jæren, men Bendik er vel kanskje ikke Elitespiller, dersom det skulle gå veien på Jæren? Gratulerer så langt til Bryne, og også med avgjørende scoring for hardtarbeidende Landu!

Nevner at Andreas Dybevik ble årets spiller hos Bryne. Noen i Sandnes Ulf har kanskje ikke gjort jobben sin, som sendte han sørover? Ellers har Axel Kryger fått riktig i at Bryne er et bedre lag enn Sandnes Ulf!  Sjur Jonassen, som er litt bak i køen hos Bryne bør gjerne gjenforenes med andre Bogafjell-gutter i SU neste sesong? Jesper Fiksdal fra Hana fikk sin debut for Viking i eliten mot Sarpsborg, og Henrik Stakkeland fra Bogafjell har også vært innbytter i topp-divisjonen. Spørsmålet er om det er 2. divisjon med Viking som er deres utviklingsarena? Thomas Pereira har oversikten.

EIK måtte jobbe hardt lørdag for sitt opprykk til OBOS -24, som kjent. Jo Stålesen fra Sandnes har vist tålmodighet og vilje, etter å ha gått veien fra SU junior via Vard Haugesund til et av de beste «kort» hos EIK, både på høyre og venstre side i forsvaret med løpskapasitet og entusiasme. Nevner at hverken han eller Chris Sleveland har kontrakt i EIK, enda…. Det gjelder også forøvrig Stian Michalsen.

Gratulerer til Egersund og trener Kjetil Andre Thu 🙂 De blir ikke noen «kasteball» i OBOS-24!

Sandnes Ulf er klar for OBOS 2024

Tenk at vi søndag var kjempebegeistret for at SU «rykket opp» fra 11.- til 10.-plass på tabellen, og samtidig sikret plassen i divisjonen FØR møtet med Åsane 12.11.! Erfaringene fra Bergen og Åsane har ikke vært særlig gode, samtidig som Åsane har mer enn penger å spille for!
At den ene plasser betyr 130.000kr mer fra OBOS-potten er bra., men det er langt til den kalkulerte/budsjetterte 5. plassen…..

Sandnes Gaugen er enig i at Sander Åke Andreas Lønning (og Tord Rokkenes Flolid) er blant de mest lovende keeperne i Norge. At trenerteamet likevel lot Aslak Falch spille mot Ranheim var OK. Den åpningen han fikk, etter flere kamper ute av laget, kunne ta knekken på en keeper. Aslak kom sterkt tilbake og hadde flere viktige involveringer. At Falch denne uken ikke har fått tilbud om fornyet kontrakt, vil nok ikke bli noe problem for han, som er i sin beste keeper-alder. Med SU-økonomi var det vanskelig å forsvare 3 så gode keeper i stallen. Aslak får muligens tilbud fra eliten, eller han kommer til å stå i mål for Bryne (som også kan bli elitelag) i -24?

Matias Belli Moldskred, med landskamper for Nicaragua, viste detaljer på høyeste nivå i søndagens kamp mot Ranheim, da han i det 71. minutt avgjorde kampen på egenhånd, 3-2! Her var det Nicaragua-nivå, minst, mens det de siste kampene har vært mer Ullern, Asker, Bærum, Ready-nivå over Belli. Alle disse klubbene var han innom før han i 2018-20 spilte for Raufoss, før han var i Start og Mjøndalen som siste stopp før Sandnes. Nomaden med sin ambisiøse spillestil og mange balltap på midten, har ikke bidratt veldig mye i høst, før søndag da han avgjorde på mesterlig vis mot Ranheim!

Ole-Alexander (Filibom-bom-bom) Ekeli Valen, fra Kråkerøy, var kampens dommer. Flere voksne på tribunen, søndag husker godt Anne-Cath. Vestly og Ole-Alexander. Dagens kampdommer er bare 36 år, men det er kanskje likevel ikke tvil om hvem han er oppkalt etter? I søndagens kamp var vel den første filibom-bom fra dommeren da han dømte frispark mot Daniel Braut på Masiv-siden, og den neste bom da han ga Daniel gult kort. Denne episoden (ikke forseelsen) er drøftet med ekspertise på begge sider av banen. Regnskaps-mannen, som kunne bokføre 8.411kr inn på kontoen, for sin kampledelse, burde hatt trekk i lønnen pga feilføring med fløyta. Trekk i lønnen på 4.092kr skulle assistenten på linjen mot hovedtribunen også hatt, selv om han ikke hadde fløyte!  Dommeren gjorde så mange feil at selv tilskuere som ikke pleier å hefte seg med dommeravgjørelser ble «heftige». Rett etter pause kunne det en stund se ut som om Ole-Aleksander ikke hadde fått med seg at spillerne hadde skiftet side? Dommere som er SÅ synlige som Ekeli Valen var på søndag, er sjelden spesielt gode. At han ikke lot være å blåse for en forseelse, da Belli skulle hatt fordel, og var igjennom, like etter mesterstykket, beklaget dommeren med å strekke armene i været! Nevner også at han heller ikke klarte å overse Arturo Clevelands mishagsytringer fra SU-benken, og ga han gult kort….

Alexander Stølås, som blir 35 år i april har som Aslak Falch ikke fått tilbud om fornying av kontrakten. Stølås har vært skadefri og spilt bra i høst og hadde nok håpet som SandnesGaugen, på i alle fall et nytt år, kanskje til noe redusert lønn? Det er en kabal som skal gå opp, og det må tas noen avgjørelser for å få kabaler til å gå opp! Det viktigste er vel kanskje å få Espen Hammer Berger kontraktfestet for 2 år framover? SandnesGaugen er opptatt av en sentral midtbanespiller, som kaptein-typen Bendik Rise, som i år har spilt for Skeid. Han blir 26 år i mars. Rise er fra Ulsteinvik og gikk fra Hødd til Skeid før 2022-sesongen. Han har vært fast spaltist i Nordre Aker Budstikke, på Skeid-siden av byen. Med en far som tidligere var redaktør i Sunnmørsposten, så kan en overgang til Sandnes Ulf og Sandnesposten fort bli en realitet?

Sandnes Ulf senker skuldrene før Åsane borte søndag kl. 14.30!  Uavgjort i den kampen holder for Åsane, og SU kan passere Raufoss om Bryne gjør jobben på Raufoss. Dersom Bryne vinner må Sogndal slå Mjøndalen hjemme for ikke å overlate siste kvalik-plass til Bryne!

Håper at EIK kommer til ØsterHus Arena neste år, men da må de håndtere Vard Haugesund på lørdag? Uavgjort holder nok ikke i den kampen! Lyn ligge tett på, men med 5 dårligere mål-differanse.

 

 

Tro og Håp i OBOS-avslutningen!

Søndag 5. november spilles den nest siste serierunden. Fredrikstad er klar for eliteseriespill neste år, og KFUM-kameratene, eller Disiplene, som supporterne kaller seg selv (og laget?) følger sannsynligvis til toppdivisjonen? De må tape for Skeid og neste helg borte for Start, samtidig som Kongsvinger vinner førstkommende søndag borte mot Mjøndalen, og hjemme i siste serierunde mot Moss?! Det kan være at by-bunnlaget Skeid mobiliserer ekstra mot KFUM? Hvis ikke kan det bli KFUM i eliten og kanskje Vålerenga i OBOS-24?
Ranheim som har «heng» på den siste kvalikplassen møter altså laget på 11.-plass Sandnes Ulf på ØsterHus Arena nå søndag. Ranheim møter Hødd i siste serierunde. Dersom vi ser på kampen i Sandnes, så har Ranheim de tre siste kampene vunnet mot Jerv hjemme 4-2, og vunnet borte mot Moss 0-1, og forrige helg tapte de for formsterke Kristiansund (4 strake) hjemme med 0-2. SU på sin side har tapt tapt alle tre, borte mot Skeid, hjemme for FFK og borte for Kongsvinger med tilsammen 10 innslupne mål, og 2 scorede…..

Uten at Lønning har vært noen «syndebukk» er nok Aslak Falch tilbake mellom stengene på søndag? Falch som var meget god i SU sin gode periode har på ingen måte spilt seg ut av laget, og nå trengs det rutine bakerst.
Hay ble utvist mot Kongsvinger, som kjent og må stå over.  Erik Berland er dessverre ikke disponibel pga. nesebrudd og påfølgende operasjon, som gjør han uaktuell også neste helg.

Jerv på kvalikplass mot Post Nord-ligaen avd 1, ligger 4 poeng bak SU, 30 poeng og minus 18 mål. Nærmest kvalik er Åsane med 33 poeng og minus 5 mål. Disse to lagene møtes i Grimstad på søndag. Helgens «nøkkelkamp»!? Heldigvis kan ikke begge lag ta tre poeng!  Jerv med Lars Bohinen, som reddende innleid trener, fikk seier i første forsøk i forrige serierunde da de slo Skeid i Oslo. Hødd ligger på nest siste plass med 29 poeng og kan komme opp i 35 poeng, ett mer enn SU har før de to siste serieomgangene! Da skal de slå Start hjemme og Ranheim borte. Det er ikke umulig, men håper i alle fall at Start blir for sterke? Moss har gått på 3 strake tap og er på 34 poeng og 4 minusmål. SU har altså også 34, og «bare» 2 minusmål. Moss møter naboen FFK søndag!  Skal SU ta poeng bør det være mot Ranheim? Forsterket Åsane-lag, som kanskje fortsatt trenger poeng, i siste serieomgang i Bergen blir ikke lett!?

PostNord-ligaen har sin nest siste serierunde lørdag kl. 13. Vålerenga 2, som trenger poeng for ikke å rykke ned blir ikke noen enkel oppgave for EIK i Oslo? Lyn møter Notodden borte. Notodden med 3 sør-rogalendinger kan hjelpe EIK mot Lyn? Det store spørsmålet er hvem som spiller kvalik av Lyn og EIK mot Tromsdalen i avd. 2? Og hvem møter vinneren av disse fra OBOS?  SU får håpe på uavgjort i Grimstad?

Bjarne Berntsen & Co har stort sett operert med samme mannskapet de siste kampene, uten at det har gitt resultater. SandnesGaugen tror det kan være lurt å starte med Aslak Falch, dersom han er skadefri?  Øregaard blir nok valgt for Hay i midtforsvaret, som mot FFK, med Kringstad som reserve? På midten starter trolig Daniel Braut? Framme kommer nok «Ranheim-dødaren» Memedov inn, og unge Austbø blir innbytter. Diaw spiller sannsynligvis fra høyre, og Tommy i midten, kanskje noe tilbaketrukket, og at de to flankene beveger seg innover mot sentrum??

Siste OBOS-kamp på ØsterHus Arena for Bjarne Berntsen. La oss håpe at mannskapet gir han en skikkelig hjemme-avskjed som trener, og samtidig befester tabellposisjon før siste kamp neste helg mot Åsane borte? Oppfordrer til å lese og høre intervju med Bjarne av Daniel Skutle Ulloa i Sandnesposten!

Sandnes Ulf med daglig leder Øystein Elvestad i spissen må kunne finne en passende stilling til fotball-oraklet BB med gangavstand fra boligen på Stangeland?