Det dreie(r) seg om Sandnes!

12-2 på de siste 6 kampene for Sandnes Ulf i OBOS-ligaen, og 15 poeng. Av de 6 kampene er det bare sluppet inn mål mot Sogndal, hjemme.
12-2 minner meg om 11-2 til Lyn over Viking på Ullevaal i 1968. Etter dette resultatet sto det i Aftenbladet at det var bare åpent på Vikinghuset mellom 11 og 2…. Nå for tiden er det åpent hele døgnet, men pass opp for Vålerenga på lørdag?
Lyn, den gamle storheten fra 1896 leder nå 2. divisjon foran Egersund, og ser ut til å kunne komme på besøk til ØsterHus Arena neste år, om ikke BB & Co fortsetter seiersrekken….. Søndag er det Bryne på Bryne, og der går det an å få “en på tryne». Dessverre er Kristoffe Hay, så sent som i 2021 Bryne-spiller ikke klar! I år har han rett og slett vært veldig bra, og det er synd for han og Sandnes Ulf-laget at han pådro seg sitt 4. gule kort og må stå over denne klassikeren. Artan Memedov fikk også sitt 4. gule mot Mjøndalen, men blir sannsynligvis lettere å erstatte enn Hay? Tommy Høiland er tilbake igjen etter soning, og det er bra!
Hvem stiller ved siden av Espen Hammer Berger i midtforsvaret på søndag? Erik Kringstad er den naturlige midtstopper-reserven, men velges han i denne nøkkelkampen?
Ingvald Haulgunset fikk spille hele kampen på søndag i stedet for Tommy Høiland. Det hadde han ikke fått gjort om SandnesGaugen ledet laget! Ingvald er en anvendelig spiller ute av form, men jeg tror BB finner plass til han igjen, denne gang som venstre midtstopper?! Hans hodespill kan være godt å ha med Robert Undheims lange innkast?! Skal Halgunset spille mot Bryne er det kanskje som stopper?
Vi har sagt noen ganger at nå er det nok Bryne sin tur til å vinne lokaloppgjøret? Kanskje Axel Jørgensen Kryger kommer med en uttalelse i avisen som kan tenne Sandnes Ulf skikkelig, om det skulle trenges?
SandnesGaugen satser U på Oddsen…..

Kommunevalget er inne i sine siste 10 dager hvor du kan forhåndsstemme. 8% av byens befolkning har allerede stemt, og muligheten for dette avsluttes 08.09. Mandag 11. står valget i Sandnes om dagens posisjon skal få fortsette, eller det blir endring? Prognosene sier at Høyre blir byens største parti, men Kenny Rettore trenger 25 mandater for å få flertall. Det blir «Close race» tror SandnesGaugen, som kanskje er noe partisk?
Stanley Wirak henger med i forhandlingsutvalget som bestemmer hvem AP skal forhandle med. Han sier at det er Arne Bucholdt Espedal som må være bekvem med retningen…. Er det noen som tror at Wirak er med i utvalget uten å være «leder»?

Stanley har snart fullført 12 flotte år som en karismatisk ordfører for Sandnes, selv om konstellasjonen med FrP i utgangspunktet ikke var naturlig, har den gode kjemien mellom han og Pål Morten Borgli fungert veldig bra! Borgli har vært en drivende varaordfører, og kan vel i beste fall håpe på å ha den posisjonen også etter valget? Trolig har hverken han eller Espedal det som skal til for å bli byens samlende ordfører for hele kommunestyret, inkludert de som blir sittende i opposisjon?
Kanskje har nåværende toppledere i posisjon vært litt for lite inkluderende i sin leder-form?

Sandnes Ulf sin trener Bjarne Berntsen ble valgt inn for AP for snart 4 år siden, uten at han har satt sitt preg på «laget». Kanskje BB har bedt seg fritatt etterhvert, slik han nå i høst også gjør som trener i Sandnes Ulf?
Håpet er at Bjarne fortsetter i en rolle i klubben, og Stanley Wirak tar formannsklubba i Sandnes Ulf, slik Pål Morten Borgli gjort før han?

Det skjer noe i Sandnes Ulf! Anders Hiim til Sarpsborg..

I skrivende stund ser det ut til at Hiim aksepterer avtalen som er inngått mellom klubbene?! SandnesGaugen hadde håpe at Anders hadde takket nei, i påvente av kanskje mer spennende tilbud etter sesongen, men slik ser det ikke ut? For han er det uansett en ny og større utfordring med elitefotball, og det kan også være et «springbrett» for videre utvikling.

Flott at Alexander Stølås er tilbake i klubben, og at Erik Berland er klar for OBOS-nivået, som trener BB sier er dekningen bra på venstre siden i forsvaret. De to nevnte er også anvendelige på andre plasser på banen! Håper at Alexander utover høsten også perfeksjonerer Erik Berland med sine innkast! Erik har potensialet også på lange kast! Stølås viste i Grimstad, etter et BB-trekk framme på banen, at han har kvaliteter som laget trenger. At nok Henrik Bjørgen Jensen ble noe «forfjamset» over at den 34-årige backen ble foretrukket framme, fikk nok Henrik en forklaring på i etterkant, eller at han han som oss andre så at det var en disposisjon for laget. Jensen og Daniel Braut kom inn noen minutter mot Jerv, etter hvert og svarte dagen etter begge med å bekrefte formutvikling for rekruttlaget, som kanskje snart holder til startplass i OBOS?

Kampen mot Jerv var en opptur for Sandnes Ulf. Vi så spennende takter mot Sogndal, tross tap hjemme, fulgt opp med fin kamp og seier mot Moss hjemme og altså null baklengs igjen i Grimstad. Aslak Falch er i sin beste form, og beste keeper-alder, gjør vel at vi har en kvalitets-keeper for mye når Sander Åke Andreas Lønning kommer tilbake fra låneopphold i Egersund? Tord Rokkones Flolid kan vel ikke leies ut i høst med tanke på juniorcupen, som forhåpentligvis for SU sin del varer lenger enn ut august?

Ellers sliter Fredrik Torsteinbø, Markus Myre Aanesland og Jonas Brune Aune med skader, og det kan skje noe med spiller(e) inn også i august i følge treneren. SandnesGaugen ville heller gitt våre egne startplass, og de 9 som er reserver på rekrutt- og juniorlaget et lite «opprykk»?

Onsdagens bortekamp mot Kristiansund blir vanskelig mot et lag som er gode hjemme, og fortsatt har opprykksambisjoner, selv etter 4-1 tap for Fredrikstad søndag. De er nok revansjesugne? Dersom Herman Kleppa etter hvert som kampen skrider fram tar fram sine offensive kvaliteter, som vi har sett prov på de siste kampene, og ikke vender nesen så mye bakover som han har hatt en tendens til, ja så kan det gå veldig bra med kontringer med Artan Memedov, Mamadou Diaw og Henrik Jensen, med en lur Tommy Høiland bak disse?

Høstjakten i gang!

Ramsland solgt til Aalesund, og Mamadou Diaw lånes ut fra Aalesund til Sandnes Ulf resten av sesongen. Han var også på lån i vår på Bryne og spilte vel mot Sandnes Ulf da?
Å selge Martin Ramsland nå anser SandnesGaugen som risikabelt. Selvsagt kan Diaw slå til. Jonas Brune Aune er skadet, så sånn sett er det greit med «påfyll». Noen likvider kommer godt med i en slunken kasse, men vi kommer til å savne hyggelige og hardtarbeidende Martin fra Marnadal. Tommy Høiland blir nøkkelen i høstjakten etter poeng for fornyet OBOS-kontrakt?!

Egersund tapte på ærverdige Bislet lørdag for Lyn, etter årets første tabbe av Sander Lønning, som ga Lyn ledelsen allerede etter 3 minutter. Dersom Lyn vinner sine to hengekamper, er de ett poeng forbi Egersund. Holder det sesongen ut må EIK gå veien om kvalifisering. Kan det være at de der møter Sandnes Ulf? Håper ikke det! Både EIK og SU i OBOS -24?!

Sandnes Ulf 2 klarte bare 1-1 i fredagens bortekamp i 3. divisjon. Laget reiste med «nesten full buss». 15 timer på tur, burde gitt flere muligheten til å få vise seg fram? Alt for få og for sene skifter!

Onsdag kl.18 spiller G 19 cupkamp på ØsterHus Arena mot FK Haugesund!

Søndag må SU vinne over Moss på ØsterHus Arena. Kampstart kl. 17. Moss kommer fra hjemmetap på onsdag for KFUM med 0-1. Det blir to tap på rad for Moss! Sandnes Ulf fikk som kjent utsatt sin bortekamp mot Hødd.

Blink eller bom?

Sandnes har Blink-festivalen, og Stavanger har Viking. Like mange tilskuere på Blink lørdag, som på Viking-Bodø Glimt, 16.000! Viking lukter på gull.
På ØsterHus Arena var det på «forkampen» 1551 som hadde betalt billett. Sandnes Ulf «traff blink» en gang, men det var ikke nok til å ta poeng mot formlaget Sogndal. Ellers ble det mest bom.

Sandnes Ulf var slett ikke dårlige mot Sogndal, men dersom vi gjør en liten sammenligning med vandrende 27 Ørjasæther hos Sogndal og stasjonære 18 Øregaard hos Sandnes Ulf, så er mye av forskjellen dokumentert.

En liten betraktning på de to trenerne: Tore Andre Flo vandret hele kampen, mens Bjarne Berntsen stort sett ikke var i bevegelse. Flo satte etter hvert inn sitt hurtigtog Emanuel Grønner som avgjorde kampen. Han var på banen i 18 minutter. Berntsen satte inn Osenbroch på (feil plass?) venstre flanke da det var 8 minutter igjen, og Halgunset med få minutter igjen, rett foran «prikk like» Øregaard.

På benken hadde SU hurtige Henrik Jensen, som har vist tendens på det han besitter, hvorfor ble han sittende på benken kampen ut? Og hvorfor ikke benytte Jonas Aune, med sin ekstreme fart? Og hvorfor ta av Tommy Høiland? Dette er refleksjoner som andre enn SandnesGaugen gjør?
Postivt at Stølås er tilbake, men vil BB bruke han? At Daniel Braut igjen er skadefri er også veldig bra. kanskje han spiller sentralt allerede onsdag i Ulsteinvik?

Hødd må slås på onsdag! SU tapte hjemmekampen mot kanskje divisjonens svakeste lag, og skal revansjere seg på Høddvoll! Allerede søndag kommer Moss, og nye 3 poeng? Da kan SU igjen se oppover på tabellen, og gi unge spillere mer spilletid?

Rekruttlaget i 3. divisjon har sin første kamp fredag mot under streken-Loddefjord på bortebane. G19-laget spiller  onsdag 16.08. NM-cupkamp på ØsterHus Arena kl. 18 mot Haugesund. Trekkplaster forøvrig Kenny Rettore som speaker, uten å snakke politikk…

Hvorfor har ikke Viking leiet ut Sondre Aukland til Sandnes Ulf i stedet for til Jerv? Hva med Edvin Austbø til SU nå i høst? Kanskje Niklas Sandberg bør være tålmodig å bli i Viking, men bli utleie til SU?

I Sandnes skyter «vi» i alle fall Blink – med gevær!