Sandnes Ulf-Sogndal ØsterHus Arena søndag 6. august kl. 15

Rolf Ordin Furnes klubbens mangeårige fotballdommer, og fast tribunesliter, slår et salg for at flere av byens 83.000 innbyggere må innfinne seg på stadion!
Alle vet at det er resultater og underholdende fotball som skaper entusiasme. At laget kjemper i toppen av OBOS vil samle flere på kampene. Det er faktisk ikke så veldig langt til topp 6, men det er heller ikke langt nedover…. At søndag kl. 15, på vei hjem fra ferie ikke er ideelt kamptidspunkt, kan være begrensende for antall tilskuere?

Vålerenga ligger etter lørdagens tap for Sandefjord på direkte nedrykk til OBOS-nivå! Kanskje får vi besøk av Oslo-laget neste år? Da må imidlertid SU klare å sanke nok poeng til å holde plassen. Det tror jeg BB & Co klarer.
Kanskje kommer også Lyn med Jan Halvor Halvorsen som trener til Sandnes neste år. De ligger tett opp til Egersund i sin avdeling. Lyn vant siste kamp før ferien 4-0 over Notodden, med Adrian Berntsen på laget. Adrian har scoret mange mål i år og laget er med i toppen av avdelingen. Forrige kamp spilte også Bogafjell-gutten Jens Jonassen fra start hos Notodden. Han er eldre bror av Sjur som nå er i startelleveren for Bryne. Adrian kommer kanskje tilbake til SU neste år? Om Sander Lønning fortsatt får forlenge låneavtalen i Egersund er vel enda ikke avgjort?

Tilbake til Sogndal-kampen; Sogndal avsluttet før ferien med sterke 5-1 mot Jerv på Fosshaugane. Lørdag hadde Sogndal tatt turen til Aka Arena i Hønefoss, hvor de møtte Kongsvinger over 3 omganger på 45 minutter. Sogndal vant mot det ledende OBOS-laget Kongsvinger med 6-1! Det er et meget sterkt Sogndal-lag som kommer til ØsterHus Arena for å revansjere 6-0 til Sandnes Ulf på denne tiden i fjor. For Sandnes Ulf scoret den gang Halgunset, Ekeland 2, Øregaard, Stølås og Sæthre.
Ekeland har ikke vært i troppen for Strømsgodset de siste kampene, og Stølås har spilt en cupkamp for Ålesund, og er vel i trening i Sandnes igjen?
Nøkkelen for å slå Sogndal er vel kanskje å punktmarkere Vladimir Thor Ingimundarson? Den 24 år gamle islendingen er selve hjernen i det offensive Sogndalspillet. Han scorer selv og har mange målgivende. SandnesGaugen sitt forslag er å sette inn Endre Hjortager Osenbroch “tett på anklene» til islendingen?!

 

Valget er fotball og politikk!

Sandnes Ulf trakk sitt G19-lag fra seriesystemet, for noen uker siden, og måtte si opp treneren for laget. For hard belastning for spillerne, som også er 90% av Sandnes Ulf 2 i 3. divisjon. Dårlig økonomi var også en av årsakene til beslutningen. Valget var vanskelig!

Sandnes Ulf 2 hadde tatt ett poeng da beslutningen ble tatt, og lå på klar nedrykksplass i divisjon. Nå, etter 4 seire på rad er laget «på trygg plass». Søndag ble Stord slått på ØsterHus Arena. Tror ikke at kampen ble annonsert dagen før da OBOS-oppgjøret mot Åsane gikk på samme arena? Synd for det skulle vært betydelig flere enn oss som var tilstede. Vi trenger å se disse guttene for at vi ikke skal miste troen på framtiden!
Stort sett de samme guttene slo Vålerenga G19 i Oslo i cupen på torsdag, etter en meget fint gjennomført kamp.

Politikken bak beslutningen om å trekke serielaget kan synes å være riktig?
På søndag stilte Sandnes Ulf 2 med 9 innbyttere, stort sett 2005-modeller.
At 16 år gamle Aydan Stean Nowitzki, var å finne i backrekken fra start, og dermed fikk sin senior-debut, var i forhold til hans kvaliteter helt i orden, men han har sin kamparena på 17-årslaget?! Det ble heller ikke mange spilleminutter på de 9 innbytterne. En fikk 23 minutter, en fikk 16 minutter, og 3 fikk 1 minutt. Poenget er at de nest beste ikke har kamparena, og dette vil nok tære på tålmodigheten. At treningshverdagen nå er sammen med 16-17-åringen er nok ikke tilfredstillende for 18-åringene? Dette er utfordrende for klubb og spillere!

Det blir en spennende høst både når det gjelder politikk og fotball. Ordførerkandidat Kenny Rettore (H), er forøvrig speaker på Sandnes Ulf 2 sine hjemmekamper. Det er vel et spørsmål om han fortsett som speaker dersom han blir byens ordfører? Du kan nå bruke «Valgomatene» for å finne ditt parti? Bjarne Berntsen har sagt nei til ny periode for Arbeiderpartiet, og for Sandnes Ulf, som trener. Håper at BB blir i klubben videre, selv om det nå kikkes etter ny trener.

Vi håper at Sandnes Ulf forsetter som OBOS-lag -24.

Å stille med 5 i backrekken mot bunnlaget Åsane på hjemmebane lørdag, vitner om manglende selvtillit? Mange har gode ideer på hva BB bør gjøre og ikke gjøre; Noen har ytret at Torsteinbø må skyves fram på midtbanen. Erik Kringstad bør spille fra start mot Ranheim på lørdag. Flott at Erik Berland omsider er tatt opp som fullverdig i A-stallen, men han er visstnok ikke disponibel til lørdag, ellers burde han vel ha skjøvet Anders Hiim fram på midtbanen, hvor det er flott at Tadesse nå spiller full kamp! Daniel Braut, Kristoffer Hay, Ingvald Halgunset og Markus Myhre Aanesland er skadet. På nettsiden til SU figurer også Phillip Syvertsen (20), kanskje ny på lån fra Jerv? Hvorfor spiller egentlig Vikings Sondre Auklend på lån i Jerv i stedet for i Sandnes?