3 poeng, til topp 6, og 3 poeng til direkte nedrykk! En fotballkamp i Rødt/Hvitt og lyseblått!

OBOS-ligaen der alle slår alle, blir nok ikke avgjort før på målstreken 9. november, da Sandnes Ulf skal til Egersund?!
3 poeng på fotballens festdag 16. mai med ny publikumsrekord på ØsterHus Arena smakte godt, selv om det var godt betalt for det som ble prestert av hjemmelaget.
Bryne var klart bedre enn hjemmelaget, men tapte, 2-1.
Andreas Dybevik fikk nærmest uforstyrret strø sine pastninger gjennom hele kampen. Han var involvert i det meste av det som skjedde, Sandnesgutten i rødt og hvitt. Kommunikasjonsproblemene for bortelaget, som resulterte i at hjemmelagets Andreas Nyhagen fikk skjære mellom og skyte hardt i sidestolpen, før Markus Aanesland lett skjøv inn 1-0, var Dybevik også involvert i.

Kenny Rettore og Kristoffer Birkedal gikk i utakt i folketoget 17. mai, og de to politiske parhestene så ut som aktører i en lite sammenhengende midtbane i Sandnes Ulf. Det er SandnesGaugens håp at den politiske hverdagen går mer i takt? Rettore sine to sønner har forøvrig begge kyssesyken for tiden. Sebastian, som er SU 2 sin «Duracell» har spilt kamper, og sprunget mest, selv om han ikke følte seg helt bra, så viser det seg altså at han har diagnosen kyssesyke….

For tiden er Erik Kringstad, Herman Kleppa, Daniel Arifagic, Christer Salvesen, Jonas Brune Aune, Matias Belli Moldskred og Bård Brandeggen ute med skader. Håper at de fleste er kampklar i løpet av et par uker, noen kanskje allerede tirsdag?

Tirsdag reiser nemlig SU2 til Grenland og møter Odd 2. Onsdag er det nesten hel OBOS-runde, mens Lyn-Sandnes Ulf møtes i Oslo torsdag. Mandag 27. er det ny hjemmekamp, denne gang mot Kongsvinger. NB: Frode Grøtteland (930 54 158) har tatt et initiativ ifbm Kongsvinger-kampen, for å fylle GulePlass på ØHA med tidligere Ulf-spillere, som vi ikke ser så ofte på kampene. Torsdag 30.05. er det 2. runde i G19 Bryne-SU, på Jæren.

Sander Lønning var i toppslag og fikk fortjent bestemannspremien mot Bryne. Han ble forledet til å bevege seg til sidelinjen mot Masiv-tribunen for å klarere en ball med sin noe feil-vinklede venstre fot. Ballen havnet i beina til Robert Undheim som slo ballen i tverrliggeren mens Sander løp febrilsk mot egen 5-meter. Ellers var det bare et par utspill før pause som ble tatt av vinden, og endte mot oss på C-feltets sjette rad. I andre omgang hadde Sander faktisk et utspill av typen målgivende til Tommy på Bryne sin 16. meter, selv om det ikke ble 3-1

Tross mange skader i Sandnes Ulf-troppen, og innsifte av 5 spillere i løpet av kampen mot Bryne 16. mai sto Henrik Bjørgen Jensen og Erik Berland igjen som ubenyttede reserver. Det er et uttrykk for at troppen er ganske god, eller feil-disponering? Det viktigste i Bryne-kampen var å vinne, og det står respekt av det mannskapet gjorde i en kamp der motstanderen var noe kvassere, spillemessig. En meget aktiv og positivt engasjert Thomas Pereira sto på kampen igjennom, og det ble også en fjør i hatten til Sanders Lønnings nærmeste foresatte, keepertrener Karl Fredrik Røsland.

Historikk: På «halen til SandnesGaugen’s forrige blogg» kom det noen spørsmål om historikk og forholdet til Bryne i et 50- års-perspektiv, historisk. Ulfvenn mener at Birk Engstrøm (fra Ålgård) og hans menn vant 90 % av oppgjørene mellom Bryne og Ulf? Fra sør for Skjævelandsbrua sies det også et det er verre å tape for Sandnes Ulf i OBOS, enn det i sin tid var å tape for Viking i eliten? Det skjedde et viktig skifte i forholdet mellom Ulf og Bryne i 1971, da Bryne rykket ned til lokalfotballen, mens Ulf var alene på Obos-nivå, med en markedsmulighet som ingen i Sandnes så dimensjon av. I stedet for å disponere Sandnes-fotballen etter markedsmulighetene, så ble det ikke satset skikkelig. Ulf rykket ned i 1972, når Bryne rykket opp igjennom, og den historiske muligheten Sandnes hadde, for å overta, ble snudd på hodet fra og med 1973. Det Bryne gjorde i forkant av -73, var å få Haugesunds beste spillere, Rune Ottesen, og Arne Larsen (som den gang ikke brukte Økland-navnet). Der skjøt Bryne gullfuglene, og sammen med Gabriel Høyland var de ledestjerner som satte Sandnes-fotballen skikkelig på plass i flere 10-år. Bryne med Kjell O. Stangeland i spissen, administrasjonsmessig dannet etterhvert «mønsterbruket på Jæren», og det varte skremmende mange år.

Under trener Knappens ledelse har Bryne de siste årene vært gode til å forme et slagkraftig Bryne-lag som i fjor ble nummer 5, og spilte kvalifisering for eliteserien. SandnesGaugen har tippet at de etter hvert ikke klarer det i år, men kommer muligens til å ta feil? I ettertid kan det synes som SU gjorde en feil ved å la Landu Landu gå til Bryne? I SU ble han lite brukt, men hadde likevel en veldig høy «standing» i gruppen og garderoben, som det ble sagt. Landu sine kvaliteter også på banen er kanskje en av suksessfaktoren på Bryne-laget, og samtidig en manglende faktor i SU?

Brynepodden som er en podkast, som ikke bare sender når Bryne har tapt og «podder», men en informativ podkast, som i de tre siste utgavene har hatt besøk av Egil Selvig, Bjørn Berland og nå i forkant av 16.-mai kampen mellom SU og Bryne av de to lovende spillerne Sjur Jonassen oppvokst på Bogafjell og Daniel Braut med oppvekst Ganddal. SandnesGaugen lurer på hvorfor ikke SU har løpende kontakt med Joey Selvig fortsatt, eller kanskje de har det? Intervjuet med de to unge, ambisiøse fotballspillerne ble noe langdrygt synes SandnesGaugen. Fra denne bloggeren stilles det spørsmål om hvorfor disse to spillerne «hauses opp» så veldig, og om at de er snarlige salgsobjekter? Begge svarte positivt på at Viking kunne være aktuell «mellomstasjon» dersom det kom en forespørsel fra den kanten? Brynes trener med fortid i Hødd har nylig hentet Alfred Scriven fra sin tidligere arbeidsgiver. 26-åringen opprinnelig fra Kenya, er et stort talent, og skyver Sjur bakover og det vil bli mindre spilletid. I Bryne skal det også satses på «Hansi Håland junior», unge Kristian Skurve Håland fra Frøyland. Robert Undheim, som burde gått til Viking for et par tre år siden, skranter noe helsemessig, og gir seg kanskje allerede neste år? Det gir litt rom for ungguttene, men det beste rådet for Sjur, bør være; ØsterHus Arena er en god arena for videreutvikling, og dessuten veldig nærme Bogafjell? Han bør absolutt også ta med seg Andras Dybevik på hjemveien, men han får nok tilbud fra eliteserien i høst?! Daniel Braut har et stort utviklingspotensiale, men har ikke kommet særlig langt på den veien enda, selv om han nylig bare ble 19 år. Håper at Pereira bruker Daniel som stopper, når det åpner seg mulighet etter diverse gule kort i de bakre rekkene? Midtbanespillere er det mange av i Sandnes Ulf.

Torsdag 23. er det viktig kamp mot Lyn i Oslo. De klarte 2-2 på Nadderud mot Stabæk 16. mai. Adrian Berntsen fra Bryne, med fortid også i SU var på banen for Lyn. Den tradisjonsrike Oslo-klubbern med Jan Halvor Halvorsen som trener har spilt 1-1 mot Ranheeim, hjemme, så 1-1 mot Egersund, borte, så slo de Levanger 3-1 hjemme, og nå sist 2-2 mot Stabæk. Det er altså et sterkt lag som er i flyten! Spørsmålet er om de snart er klar for et knepent tap, mot et underholdene SU-lag? Hvem mener dere som leser SandnesGaugen blogg bør få muligheten mot Lyn, fra start eller i løpet av kampen?

 

 

Cuplaget -24, Sandnes Ulf trenger seriepoeng!

Torsdag 16. mai kommer Bryne til Øster Hus Arena klokka 18, og da er poengene dyrebare i begge ender av tabellen.
Bryne vant lørdag på eget naturgress 1-0 over Mjøndalen, og befestet sin plassering i opprykks-striden. Sandnes Ulf på Himmelfart-tur fra Eidsvoll, kom ned på jorden lørdag mot Sogndal med 5-1 i buss-bagasjen.

Sandnes Ulf har spilt 7 kamper; 1-3-3.   13-18.  6 poeng. Dersom vi sjekker 2011 (sesongen SU rykket opp til Eliteserien); Sandnes Ulf hadde    7 kamper  2-0-5.   11-12   6 poeng. SU hadde da tapt hjemme for Bryne og Alta, og bortetap mot Strømmen, Nybergsund og Mjøndalen (kamp 8 i 2011 endte med bortetap mot Hødd!)  SandnesGaugen mener ikke at SU ligger likt med skjemaet for opprykk, om vi også i -24 har 6 poeng etter 8 kamper, og ligger sist i OBOS!?

Det er flott at laget er klar for kvartfinalen for andre gang i klubbens historie. Forrige kvartfinale var i -22, spilt 19. mars (egentlig cup -21) hvor SU tapte 0-4 for Strømsgodset. Bjarne Berntsen skulle gjerne ført SU til cup-gull, som med Viking og Bryne, men det klarte han ikke. 6. oktober kommer Levanger til Øster Hus Arena for å forsøke å nekte SU historisk semifinale på hjemmebane 30.10., mot Molde eller Lillestrøm.

For sprett rett og slett, sier Joey Selvig, når han analyserer Sandnes Ulf-lagets prestasjoner så langt, for Sandnesposten, denne uken. Han mener at laget framstår for lite kompakt, og at problemene med for mye baklengs-mål starter på midtbanen. Han beskriver også at flankespillerne blir for brede og tar for lite del i midtbane-spillet. SandnesGaugen deler denne oppfatningen. Dette går også på formasjonen, som kanskje bør endres?

Mot Eidsvold Turn fra andre divisjon, (nyopprykket) holder det med midtbanespillere som flytter seg relativt langsomt. Det var også merkbart i Sogndal at Øregaard, som stopper, ble lagt mer under press, og da framstår han ikke like komfortabel som i de foregående kampene. Sogndal viste taktisk kløkt ved også å vende spillet mot egen høyre side, hvor Bager var et klart mål for å bli utfordret. Tore Andre Flo har nok også sett at Bager er en bedre midtstopper enn sideback. Når ikke Kvernstuen hjelper tilstrekkelig til, og at midtbane-trioen ikke side-forskyver hurtig nok, så blir det problemer bak. Problemene i forsvaret er sammenhengende med lagets manglende samhandling, altså!

Hva møter Sandnes Ulf torsdag 16. mai? Bryne hvilte Robert Undheim mot Mjøndalen på lørdag. Det gjør de ikke på torsdag, på hans 32-årsdag! Han har fart, og lange innkast som sin spesialitet. Sander Lønning får tid til å posisjonere seg fra Robert kaster til pallen sitter i klypene til Sandnes-keeperen, dersom Bryne skulle få innkast, og det gjør de vel? Bryne spiller 4-4-2, og SU kan ikke stille i sin 4-3-3 formasjon?! Tommy må få med seg minst en spiss for å jage på topp, så SandnesGaugen forventer  tilnærmet 4-4-2 formasjon også for hjemmelaget. Andreas Dybevik er Brynes mest kreative spiller, med sin finslepne venstre fot. Hans posisjon er på høyre siden på midtbanen, og innover, som ballfordeler. En flott oppgave for Erik Berland og gjøre Andreas «usynlig», og samtidig gi SU-midtbanen kraft, hurtighet og løpskapasitet, dersom Berland starter? Andreas Nyhagen venter fortsatt på sin førstefødte, og dersom det blir «stevne-kollisjon» i morgen, velges nok Erik Berland som venstre forsvarer? Elias Årsvoll, tidligere SU-spiller, blir 21 år på kampdagen, og SandnesGaugen håper ikke at han gir seg selv noen form for presang, når han sannsynligvis kommer innpå. Sjur Jonassen, også han fra Sandnes har brukket håndleddet og er ikke i troppen.

Jonas Aune, Belli Moldskred og Christer Salvesen er med igjen for fullt på treningene denne uken, men bør alle sikte seg inn på tur til Grenland på tirsdag i neste uke, for SU 2-kamp mot Odd i 3. divisjon. Flott seier 2-1 for SU 2 over Madla på ØHA søndag, etter scoringer av mål-snikene Isak Hellevik Hebnes og Henrik Bjørgen Jensen. Erik Berland og Henrik B. Jensen spilte første timen i dette oppgjøret. Ellers fra A-troppen spilte Noha Bertelsen og Tord Flolid. Det er på tide at SU presenterer Tommy og Henrik samtidig på banen, fra start eller i løpet av kampen?! Artan Memedov spilte mer enn en omgang i Sogndal og scoret og viste prov på at han kan bli en avgjørende jokere mot Bryne? Endre Osenbroch (“Daniel Berntsen-kopien”) viser også tempo og kreativitet som SU-midtbanen trenger.

Kanskje ny publikumsrekord i seriekampen mot Bryne, dagen før dagen, når samtidig Viking fyller Jåttåvågen mot Lillestrøm? Det er veldig bra!  Gammel rekord drøyt 4327. På dette postnummeret finner vi blant annet Sandnes Proservice, NMS Gjenbruk, Sandnes Ungdomssenter og Medox…….

Mange synsere, SandnesGaugen inkludert mener noe om dagens Sandnes Ulf-lag, og det er i interesse for fotballen i Sandnes, nå og framover! På denne beskjedne bloggen er det etter hvert mer aktivitet, og synspunkter, om hva som skjer med Sandnes Ulf? I høst kan det bli historisk semifinale, men den vil ikke ha samme smaken om laget ikke skulle overleve i OBOS-ligaen. Mulighetene for 2025 er store, men ikke med oppstart i Post Nord. Det gjelder først og fremst å klare minimum 14.-plassene i år, altså to lag bak, i skrivende stund er det Aalesund og Start…. Samtidig så er det bare 3 poeng opp til 9. plassen. 16. mai fordeles 3 eller 2 poeng?  Ingen poeng er gratis!

 

 

 

Lyseblå opptur!

Himmelen var lyseblå, og Daniel Braut hadde bursdag. Daniel feiret 19-årsdagen, med drakt nummer 19, og scoring i det 19. minutt. Han er spådd å kunne bli en diamant. Moren, født Gøthesen, har vokst opp i Diamantveien på Sandved, bare så det er nevnt.

Odd kom til 3. rundekampen etter overtidsdrama i seriekamp mot Viking i Skien på søndag. Resultat 3-3, og nye skader! Sandnes Ulf møtte Odd på et beleilig tidspunkt onsdag. Hjemmelaget hadde en dag lengre hvile enn Odd, uten at det skulle bety allverden, og i alle fall ikke forringe et hjemmelag som sprudlet. Odd scoret allerede i det 8. minutt, etter et unødvendig frispark fra siden. Innover-skruen fra Vip-siden av tribunen mot SU-målet med “ryggen til” den gamle stadion og Gisketjernet. Keeper Lønning (21) sto stille med «åpen favn», mens Ivancevic stakk foran og scoret lett. Veldig bra av SU å komme igjen etter denne dårlige starten, selv om nok dette målet satt i hos Sander Lønning kampen ut? Mot Moss på lørdag er det nye muligheter for null baklengs og smultringer?

Etter at Braut scoret, og SU var ajour, tok Odd igjen ledelsen i det 24. minutt, mens de to tidligere UllKisa-spillerne, Kvernstuen og Nyhagen scoret etter gode involveringer av Tommy Høiland. 3-2 til pause, og et noe «sulteforet» hjemmepublikum koset seg i solsteiken. Øystein Elvestad snakket mellom omgangene om kampen på Øster Hus Arena 16. mai, mot Bryne, og at dersom Høiland blir matchvinner, så kan han gjerne gå i 17-mai tog på Bryne (!?)….
Ivancevic var frampå igjen og reduserte til 4-3, før en ny hodestuss fra Braut endte hos Sakor, som med brasse økte til 5-3 i det 70. minuttet. Skulle dette holde? Straffe til Odd ble satt inn i det 80. minutt, og det var alt for lenge igjen… Etzan Hussain var delaktig i forspillet til straffen, etter at han som lagets strateg, entret banen omtrent samtidig som Tommy Høiland ble tatt av for hjemmelaget, med en halv time igjen å spille. Høiland likte det ikke, men Thomas ville gi han litt hvile… Tommy trenger ikke score når «alle andre scorer», men på lørdag trenger SU Tommy-scoring?

Hvorfor var Sandnes Ulf så gode på onsdag mot et lag fra Eliteserien? Det høres gjerne rart ut, men OBOS-lag er mer vant til «tut og kjør»-fotball i et tempo som de strengt tatt bare delvis behersker. Våre flanker Aanesland og Kvernstuen, fikk gjerne ballen under kontroll før vikar-backene til Odd var oppi.
Gullbrandur Øregaard må nevnes, han har blitt stabil ved siden av Hammer Berger i midtforsvaret, og onsdag viste Gulli sine gode presise langpasninger mot venstre flanke. Øregaard har også tatt fram et nytt våpen for SU; nemlig lange innkast!          SU vekslet veldig ofte med langpasninger diagonalt, og når Sakor framstår som på onsdag, så takler han over alt på banen, og gikk også forbi ledd med ballen, og var etter SandnesGaugens mening lagets 1’er. Brassen var bare kronen på verket!
En styrke for laget er også de innbytterne som kom inn, og som også gjør at noen kan rokkere til kampen mot Moss uten at laget blir svekket. En hyggelig ettermiddag, og 5-4 ga mersmak for de snaut 1800 frammøtte, og Pereira fjør i hatten»!

Onsdag 8. er det 4. runde-kamp mot Eidsvoll Turn, på andredivisjonslaget hjemmebane. Her har Mjøndalen og Åsane blitt slått ut av cupen i år. Det holder egentlig, og SandnesGaugen tror på kvartfinale. Bør vi bestille de lysblå sydvestene med påtrykk Ullevaal?
Onsdag, etter rundekampen, setter SU-gjengen seg i turistbuss retning Sogndal, hvor Tore Andre Flo sine gutter , som onsdag tapte hjemme for KFUM, etter ekstraomganger og en straffemiss, venter lørdag 11. mail. (Lørdag 4.mai skal Sogndal til Levanger)!

Sandnes Ulf sin største og første utfordring er Moss på lørdag kl. 16 på Øster Hus Arena. Thomas Pereira er fra Moss….