Frafall i SU-stallen fra -22 og i løpet av -23. Sammensetning av “stall Pereira 2024”

Hvordan i all verden skulle SU i -23 kjempe om kvalik-plass?
SandnesGaugen har gjort «dypdykk» i stallens utvikling fra -22 og i løpet av 23-sesongen, og ser litt framover til -24-sesongen.

Bjarne Berntsen var gjest hos de tilårskomne, tidligere spillere og nåværende supportere, 44 i tallet torsdag i det som heter «Ulfen». Mange av de aldrende sier fortsatt ikke Sandnes Ulf, bare Ulf!
Bjarne menete at feilprosenten hos de unge spillerene gjorde at det blir mange balltap på midtbanen, som igjen resulterer i scoringer mot. Det snakkes om alle de unge spillerne, jo de har blitt sett i sesongen 2023, og nå har også høyreback Noha Unbach Bertelsen kommet opp inn under A-stallen, foreløpig uten bilde og tilhørende data.
De unge spillerne har vel knapt nok spilt på A-laget, og de som mister flest baller på midten, eller ikke får tak i ballen, er vel Moldskred og Halgunset? Det skal sies at skade-plagede Halgunset viste bedring mot Fredrikstad.

Oversikt over spillere som har forsvunnet -22/23: Sander Ringberg, Mathias Bringaker, Torbjørn Lysaker Heggem, Ståle Stålinho Steen, Fredrik Mani Pålerud, Christian Tamba Landu Landu, Lars Erik Sødal, Maxwell Effion, Jostein Ekeland, Elias Årsvoll, Mirka Ledet Burgurcu, Anders Hiim, Martin Ramsland og Mathias Emilsen. I tillegg var Alexander Stølås utlånt til Aalesund noen måneder. Når det gjelder Mirkan så var han med A-troppen til treningsleir i år, og er nå proff i den toppklubben Kayserispor. Mirkan som er tyrkis statsborger har fått 5-årskontrakt, og gikk fra Ålgård til den tyrkiske klubben.

Mange kvalitetsspillere har forsvunnet, og stort sett blitt erstattet av juniorer som sitter på benken! Artan Memedov leverte i lagets gode periode, og har siden vært skadet. Kristoffer Hay har vært mye bedre enn i -22, forøvrig er det på keeperplass SU er best forspent. Lønning var som kjent også utlånt til EIK noen måneder.

Spørsmålet er nå hvilke spillere uten kontrakt som får, eller vil ha kontrakt?
Aslak Falch som er i sin beste keeperalder, med kvaliteter som elitespiller, bør beholdes og gis utvidet ansvar for de to andre keeperne? Tord Rokkones Flolid er fortsatt junior i -24, og med 3 lag bør alle de tre beholdes! De to unge har også stoff i seg til eliteserien! Stølås og Høiland bør også få ny kontrakt. Kvalitet og rutine er viktig sammen med de unge som neste år skal spille på laget! Hay og Hammer Berger får tilbud, men kanskje Hammer Berger går til eliteserien? Tadesse har vel vært best på midtbanen og bør bli?! Da står det spørsmål med Øregaard og Halgunset? De har spilt mye, Øregaard kanskje best som anker på midtbanen, og Halgunset vil muligens være best i en posisjon som han ikke har spilt i enda, nemlig venstre midtstopper?
Aanesland og Torsteinbø er skadet og forsvinner? Moldskred har kontrakt, men forsvinner kanskje?

Kan Sandnes Ulf overraske og ta poeng på Gjemselund i de dype skoger mot Kongsvinger søndag?

11 kommentarer
    1. Jeg har også tidligere kommentert alle spillere som har forlatt SU.
      Ikke bare de siste årene men fra tidligere. Spillere som har utviklet seg videre. F.eks Birk Rise.
      Det er bekymringsverdig!
      Kanskje det må bygges opp et tilnærmet nytt 2024 lag under ledelse av Pereira og Cleveland ?

      1. Takk for synsing Rolv Ordin! Birk Risa, ja. Spillere med kvalitet og «krav» utover det SU har å tilby. Vanskelig å holde på gode spillere, selv om klubben skulle ønske det.

    2. Halgunset vil ikke bli savnet. Usikker om Øregaard holder nivået.. To gode keepere kan erstatte Falch, Eller kan han bidra som keepertrener / spiller? Håper Tadesse blir, men frykter at han spiller på et høyere nivå neste sesong.

      1. Takk for synspunkter Bjarte! De to nevnte uten kontrakt sliter nok noe med tempoet? Ingen «tragedie» for Aslak om SU ikke har råd til Falch, han vil få tilbud fra Obos, og kanskje også fra eliteklubb. Håper at han starter mot Kongsvinger? SandnesGaugen mener vi har 3 keepere tett opp til elitenivå, og enig i at det er «råflott» i klubbens økonomiske situasjon.

    3. For mange på laget som ikke blør for drakten.Spillere som mister ballen og ikke gidder å hente den opp igjen.

    4. Sandnesgauken har fokus på spillere som SU har mistet og mitt spørsmål er hvilke spillere SU savner mest fra fjorårets tropp ? For min del synes jeg det er for mange “pingler” på midtbanen til SU. Ingen som tar skikkelig dueller og er en leder som som går frem i bresjen. Jeg tror SU savner en del fysikk i laget. Cristian Landu Landu burde ikke SU sluppet til konkurrenten Bryne. Thorbjørn Lysaker Heggem er savnet i forsvaret som har vært ustabil med gulekort etc. Lars Erik Sødal kunne blitt en midtbanesjef. Jeg regner ikke med spillere som Hiim og Ramsland som er solgt frivillig fra SU til andre klubber. Jostein Ekeland har ikke fått mye spilletid i Strømsgodset og mener Sandnesgaugen at den tidligere kapteinen er savnet ? Bjarne Berntsen har nok rett at det har vært for mye balltap på midtbanen som har medført scoringer mot SU. Årsaken er nok at det er for like spilletyper på midtbanen og ikke en sjef som styrer og snakker til medspillere. For neste år bør SU fornye kontrakten med følgende : Falch, Stølås , Hay , Tadesse og Tommy Høiland bør få ny kontrakt for 2024. Sandnesgaugen mener at Halgunset bør spille venstre midtstopper. Der tar nok Sandnesgaugen feil. Halgunset er nok for treg som midtstopper. SU trenger en raskere midtstopper for å kunne løpe opp motstander spisser . En fordel å stå høyere når han har en rask midtstopper. Sandnesgaugen hadde et tips mot FFK men er nok mer forsiktige med tips mot Adam Guven og Kongsvinger I.L på søndag.

      1. SandnesGaugen mener at det er mange spillere med rutine og kvalitet som har forsvunnet, og at laget er svekket siden 22-sesongen!
        Ellers enig i at Halgunset mangler tempo til å bli virkelig god som stopper, men han har andre kvaliteter.
        Selv om kanskje ikke Jostein Ekeland var spesielt god hele sesongen, så er det vel kanskje han som he vært mest savnet? Ramsland som første forsvarer har også vært savnet, ellers enig i at midtbanen har sine mangler.
        Tror SU overrasker og tar ett poeng mot Kongsvinger?

        1. Avgir Kongsvinger poeng idag er det 100% sikker for at KFUM rykker opp. Hvordan er budsjettet til KFUM iforhold til Sandnes ULF ? Har KFUM vært flinkere med å låne kvalitetspiller for en billige penge ?

          1. KFUM har vel vært bedre enn SU på det meste. De var vel tippet lengre nede i -23 etter at de mistet treneren til Strømsgodset etter fjorårssesongen?
            Berntsen uttaler etter den svake kampen mot Kongsvinger ar mange av SU spillerne må opp mange hakk til kommende hjemmekamp mot Ranheim. Kunne det vært en tenke å skifte ut 3-4 av spillerne fra start i neste kamp?

            1. Sandnesgaugen mener at SU bør skifte 3-4 spillere. Kristoffer Hay må stå over pga rødt kort. Har du tro at BB tør satse på Erik Kringstad ? Sandnesgaugen har nevnd det mange ganger. Jeg synes Jonas Brune Aune bør få prøve seg. Alternativ Daniel Braut på midtbanen. Tør BB satse på ungdommelig mot på hjemmebane mot Ranheim ??

    5. Svar til Ove Lie; Håper SU starter med Kringstad som stopper (selv om han spilte på
      midtbanen mot Vidar i siste seriekamp for SU2). Daniel Braut tror jeg starter på høyre midtbane? Jonas Brune Aune, som scoret begge målene (fra venstre) mot Vidar, bør starte på venstre siden framme! Artan Memedov bør starte på topp med Tommy bak han! Ranheim husker Artan og Artan husker Ranheim i sommer😊⚽️

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg