Seriestart OBOS 2024

Først litt oppsummering; SU rykket ned fra Eliteserien høsten 2014, etter 3 år i det gjeveste selskapet. 10 år i Adecco/OBOS, med følgende plasseringer; Årstall, plassering/poeng: 2015: 7./47, -16: 4./51, – 17: 5./51, -18: 10./42, -19: 9./38, 20: 7./41, -21: 8./39, -22: 5./47, -23: 11./37. Aldri tidligere så lav plassering og antall poeng som i fjor. Trenden MÅ snus!

Hva tror vi om 2024? SandnesGaugen tror at Vålerenga og Stabæk rykker rett opp igjen. På de neste plassene: 3. Aalesund, 4. Sogndal, 5. Start, 6. Ranheim.

Hva så med Rogalandslagene? Tips fra denne bloggeren: 9. Bryne, 10. Sandnes Ulf og 12. Egersund. Nedrykk 16. Levanger, 15. Raufoss, Kvalik 14. Lyn.
Hvor mener du at SandnesGaugen bommer mest?

Sandnes Ulf-Bryne generalprøve lørdag 23. mars på ØsterHus Arena.
SU hadde sluppet inn 3 mål i snitt på treningskampene, før lørdag. Mot Bryne ble det 2 innsluppet, altså en reduksjon med 33,33%. Det kan registres som positivt?
Sandnes Ulf startet offensivt de første sekundene, hvor det denne gang var Artan Memedov som skulle «gå gjennom» motstanderens midtbane, direkte fra avspark. Heller ikke denne gangen lykkes SU med denne varianten, og etter 12 sekunder ledet Bryne 0-1! Jon-Helge Tveita, var tilbake i den røde Bryne-drakten fra start, og rundet Kringstad på siden etter 9 sekunder, og la flott inn fra venstre…. Regner med at Pereira & Co legger vekk avsparks-varianten!? Bryne vant fortjent 0-2, etter at Sjur Jonassen viste seg fram i andre omgang. En fin prestasjon av unge Sjur, ikke bare uoppmerksomt stopper-spill fra SU sin side!

Bryne har Andreas «Silkefot» Dybevik som sin ballfordeler. SandnesGaugen liker godt Dybevik sitt finslepne spill, men skulle gjerne hatt han tilbake til SU-laget i -25. Sandnes Ulf tar nok poeng i -24, til å kunne legge forholdene tilrette for en spennende -25-sesong helt i toppen av OBOS!? På lørdag så vi også at Aksel Kryger kunne ha forsvart en plass på SU-laget! Ellers er det også verdt å merke seg at Knappen stadig gir Elias Ivesdal Årsvoll muligheten, både fra start og med innhopp. Elias har kanskje større potensiale enn det Bjarne & Co så da Elias spilte i SU?

Hva så med Sandnes Ulf-laget mot Bryne, og framover mot seriestart 2. Påskedag mot EIK på Øster Hus Arena? Erik Kringstad, enda ikke fyllt 19 år, spilte en time som høyre back. Hans beste plassering på laget er nok som midtstopper, hvor han kan gå rett inn som fullgod erstatter. Høyre back mot EIK blir Herman Kleppa, som hvilte et hovent kne mot Bryne. Noha Bertelsen spiller om Kleppa ikke er klar? Danske Mads Thorsøe Bager, som venstrebent midtstopper, spilte ikke prikkfritt mot Bryne heller, men tok et langt steg, mer resolutt og viste klart at han blir meget viktig for Sandnes Ulf. Erik Berland som offensiv venstre back ble kåret til dagens SU-spiller og fikk Bankers-pizza, som han godt kunne delt med Mads?

De nye midtbanespillerne Isak Tomar Hjortseth, på lån fra Brann, Haris Brkic fra svenske Trelleborg, og Vajebah Kqliefah Sakor, viser alle nivå. Sakor har roen og er kanskje vel arrogant i spillestilen? Alle tre er nok i startoppstillingen mot EIK. Det bør også Daniel Braut være! Utfordrer blir da Matias Belli Moldskred, som har vært opptatt med landslagsspill, som også Øregaard har vært denne uken, selv om Gullbrandur var ubenyttet innbytter på fredag!  Kvernstuen/Aanesland/Memedov/Jensen kjemper kanskje om den ene spissplassen ved siden av Tommy Høiland. Kanskje blir en av midtbanespillerne kant i 4-3-3? Gledelig å se Endre Hjertager Osenbroch på banen igjen mot Bryne, etter langt skadeavbrekk. Bård Brandeggen som har kommet fra Vidar spiller sammen med Sanden Ulf 2 mot Madla på onsdag før skjærtorsdag. Jonas Brune Aune og Christer O. Salvesen er fortsatt ikke disponible. Andreas Nyhagen som kom fra Ull Kisa, har ikke fått vist seg fram enda.

Hva så med EIK, motstander i serieåpningen mandag andre Påskedag? Chris Sleveland (tidligere SU-spiller) har karantene etter rødt kort i privatkampen mot Bryne. Synd for Chris, men bra for SU. Horenus Tadesse, som var en av Sandnes Ulfs beste spillere i fjor, sa tidlig fra om at han ønsket seg videre. At det var sørover, og ikke lengre enn til Egersund, var vel ikke det den ambisiøse spilleren ønsket seg? For SU kan han bli en utfordring, sammen med Ingvald Halgunset på mandag. Det er vel ikke utenkelig at Ingvald treffer med venstrefoten mot SU? SandnesGaugen’s tips er 1-1, selv om EIK sin seier mot FK Haugesund 24.03. skulle tilsi klar EIK-seier…. Kampens duell blir Sandnesguttene Erik Berland og Jo Stålesen!?

Søndag spilte Bryne 2-SU 2. Daniel Braut spilte, var kampens beste spiller, og scoret 2 av målene.

Onsdag 27.03. spilte Sandnes Ulf 2 mot Madla på ØsterHus Arena. SU stilte rent juniorlag, og fikk en utvisning like før pause på stillingen 0-2, men reduserte likevel til 1-2 før kampen var halvspilt. Noen ønsket at SU skulle få sette inn en spiller for spilleren som var utvist, siden det var privatkamp, men det ble 10 mot 11 i hele andre omgang. Madla hadde mange voksne sterke spiller, men det var likevel meget sterkt av SU 2 å score to mål i andre omgang. Likevel vant Madla 3-5. 12. mai møtes de samme lagene til seriekamp. Da vil nok SU2 kunne forsterkes på noen plasser?!

 

30 kommentarer
    1. Hvor mener du SandnesGauken bommer mest spørres det?.
      Undertegnede mener at Sandnes Ulf tar 6 plassen. Gleder meg storligt til 2024 sesongen og nå må ikje Vålerenga klanen riva sondt den fine stadion vår.
      God påske.

    2. Fin oppsummering fra Sandnesgaugen fra 2014 og fremover. For å være helt ærlig så gjorde SU en god prestasjon med det spiller stallen de hadde 2023. Burde vært bedre på hjemmebanen Østerhus Arena. Mistet mange rutinerte spillere og påfyll av yngre spillere med lite rutine. Det ideelle er å tilføre 1-2 yngre hvert år.

      Når det gjelder 2024 vil sesongen stå overleve i Obos ligaen. Da må det tas mer 3 poenger på hjemmebanen. Østerhus arena må være et “fort”. Vålerengen blir nr 1 og nr 2 blir Ålesund og 3 plass tas av Bryne. Bryne har beholdt hele spillerstallen og fått nye forsterkninger. Sandnes ULF tar 13 plassen og EIK rykker ned.

      Midtstoppere til Sandnes Ulf har ikke fungert sammen dette året. Virker som de trenger mer tid for å samhandle. Kanskje skulle Sandnes gaugen tro på Erik Kringstad burde fått prøve seg.

      For midtbanen blir det en vanskelig oppgave for Thomas Peira . Hvem vil samhandle best og en må ha noen kan takle også. Ikke bare teknikk. Håper det vil stå frem en “sjef” på midtbanen. I angrepet er Tommy Høiland sikker men jeg har tro på en kombinasjon av raske Jonas Brune Aune . Håper at Henrik Jensen får mer spilletid.

      Serieåpning 2.påskedag kl 1700 : Synes det er en fordel at EIK vant mot FKH i Haugesund. Tror de er i litt tidlig form. Fordel at ex SU spiller Chris Sleveland må stå over. (Feil av SU å sende han tilbake til EIK etter kort tid i klubben )
      Spillere ex SU spiller Tadesse kampen 2.påskedag kan det skape problemer. Ellers så synes jeg at Bogafjell gutten Sjur Jonassen har gått “under radaren” til Su tidligere. Burde spilt i SU. (Hvor er talentspeidere til SU ?) Sandnes gaugen ser mye lokal fotball og han burde vært oppdaget !!! Eller hva sier Sandnes gaugen ??

      Jeg er mer optimist en Sandnesgaugen på 2.påskedag. Det blir 3 poeng. Møt opp Sandnes folk på kampen.

    3. Tananger-Lie har utviklet seg til mer enn å følge Viking.
      Hammer Berger og «den danske» Bager er bankers som midtstoppere, og vil nok fungere bra sammen. Med Kringstad og Øregaard i reserve tåler laget også skade på en midtstopper.
      EIK tar mye poeng første del av sesongen, men får kanskje litt problemer utover høsten, uten rekruttlag, og kamper for den brede stallen?
      Enig i at Sjur Jonassen burde spilt i Sandnes Ulf. Bror hans Jens, deler hybel i Haugesund med Torben Dvergsdal. Torben er også en spennende spiss. Jens som spilte for Notodden i fjor, er vel først og fremst back?
      Jonas Brune Aune, skadefri er et alternativ flere plasser på banen!
      SandnesGaugen er fornøyd med ett poeng i seriepremieren! (Poengdeling forsvant da det ble 3 poeng for seier og 1 poeng for uavgjort)

      1. Jeg har ikke tro å hente tilbake gamle SU spillere fra Bryne. Tenker på Andreas Dybevik og Aksel Kryger . Dette er spillere som har fått tilbud tidligere og har valgt andre klubber. Skal en hente tilbake gamle spillere må det være en ekstraordinært sult fra dem og som vil spille for SU ? SU har vært flinke å finne spillere som er blitt gode og har blitt solgt tidligere. Tenker på keeper fra Island som ble landslagskeeper og dansken som ble toppscorer på RBK. Ikke glemme stortalentet Birk Risa som ble solgt alt for tidlig.

    4. Tap i de siste seriekampane i fjor,har satt sine spor foran denne sesongen.Klubben har mange gode unge talenter som vel bør være voksne nå,og vise ke de e gode for.Det bør ikke være at de må gå til andre klubber for å blomstre.Eg håpe at de unge spillerne,som Jensen, slår seg løs på banen,og fulle av selvtillit dribler rundt med motstandere.Eg har forventninger til at laget skal ta et større steg dette året.

      1. Enig med deg, håpet er at tillit gir selvtillit… Tror det vil variere ganske mye i år, men at vi alle kan ha større forventninger for 2025? Tra lag bak SU først og fremst?

    5. Sandnes Ulf og Thomas Pereira må bruke Henrik Jensen i angrepet. Han er blitt brukt alt for lite i seriekamper.

      1. SandnesGaugen er enig! Henrik er tålmodig, heldigvis! Voksne Sandnes-supportere føler kanskje med rette at nyinnkjøpte «utenfra» kommer lettere til spilletid? Spennende sesong!

    6. Kan Sandnesgaugen beskrive hvorfor Levanger, Raufoss og Lyn blir de 3 nederste lagene. Etter mine informasjoner har f.eks. Lyn vært en bedre fotballklubb enn mange andre lag i Obos. Lyn trenes av en dyktig trener som heter Jan Halvor Halvorsen med lang erfaring. Har Sandnesgaugen tatt utgangspunkt i treningskampene for bånnlaget eller er det navnet på klubbene som har vært til vurderingen? Hva er begrunnelse at du tror at SU tar en 10 plass.? Det kan ikke være treningskampene som er spilt som er årsaken ?

      1. Ikke lett å svare på Lie sitt spørsmål. SandnesGaugen har fått «pes» fra Lyn-kjenning med sitt Lyn-tips…. Erfaringsmessig vil de nyopprykkede lagene få problem, men det ser ut som Lyn har langsiktige planer, spørsmålet er om de er styrket nok til bedre enn 14. plass? Raufoss ble nummer 9 i -23 med ett poeng mer enn SU. Hødd rykket ned etter kvalik med 5 poeng mindre enn Raufoss, så på tross at de har fått en god midtstopper fra Sandnes Ulf, vil blir det nok en sesong i bunn av OBOS. SandnesGaugen håper på 10. plass for SU, som grunnlag for en topp 6 i 2025? Levanger blir sist!

        1. Lyn har vunnet alle sine treningskamper og har vært overbevisende i treningskampene. I mars var det 2 sterke seire på bortebane. Vi får håpe en dårlig generalprøve gir en god sesong premiere for Sandnes Ulf. Eik kan være høyt oppe med seier i Haugesund men det kan være en fordel for Sandnes ULF som “underdog” før kampen.

    7. Det kan bli tøft i OBOS ligaen dette året.EIK har forsterket laget mye dette året og nyopprykkede Lyn skal en og ta alvorlig.Lagene som gikk ned fra eliteserien har tenkt å rykke rett opp igjen.Eneste lagene som virker litt svake er Moss, og Start vil og kjempe hardt.Vinner vi ikke mot disse lagene,vil det bety problem å beholde plassen.Er avhengig av de nye spillerne på Sandnes- Ulf innfrir forventningene. I fjor gikk mye av de nye spillerne skadet.Forsvaret har sluppet inn alt for mange baller,uten å legge skylden på keeper.Baidoo var stortalent på midtbane og gjør det stort i Sverige nå.Håper at Daniel Braut kan bli den nye spilleren som har det talente på midtbanen.Tommy Høiland og Steintor var så raske innenfor 16 metern,at et forsøk på å stoppe de endte i straffespark. Høiland har ikke den samme farten nå,men vet hvor målet står.Bryne har vært fornuftige og de spillerne som SandnesUlf kunne fått ,Kryger og Dybevig,ser ut å trives på Bryne.Var til stede på kafé i Sandnes da Eskeland forhandlet med Kryger om overgangen fra Sogndal til Bryne.Eg tipper at Sandnes – Ulf kommer på en 9. plass.De første seriekampene vil være viktig å ikke tape,då kan det bli mye oppover bakker for SandnesUlf.

      1. Det er muligens på Lyn’s plassering SandnesGaugen bommer mest? Skulle gjerne hatt Dybevik i SU, men de nye på midten ser bra ut. Enig i at Daniel Braut bør spille sammen med nykommerne. Memedov/Jensen kan gjøre «Steinthor-jobb» foran Tommy, somkanskje er best i 10’er-rollen nå?

    8. EIK vil nå slå Sandnes ULF i den første kampen. Ser at det er stor nervøsitet i Sandnes ULF etter den dårlige treningskampen mot Eik på for sesongen. Tipper 1-3 til EIK. Må det beste laget vinne den første kampen.

      1. Velkommen til Bryne og EIK-fan! Dette er egentlig en milepel, at andre en Gaugene er på denne bloggen. EIK har hatt et veldig godt tak på Sandnes Ulf, ikke minst når Chris Sleveland er på banen. SandnesGaugen håper at SU klarer ett poeng! Tror kanskje EIK kan binde seg noe i denne historiske kampen? At de har kjøpt nye spillere helt fram til seriestart gir bredde i stallen, men kanskje også noe «uro»?? Som kjent spiller IKKE Chris!

    9. Vi får håpe at Sandnes ULF har drillet litt forsvars arbeid i påsken. Thomas Pereira lærte nok mye av Roy Hodgson hvordan man skal forsvare seg. Håper at SU har tatt noe lærdom. På mandag gjelder kun 3 poeng og i forsvaret må en være kynisk og det skal ikke være mulig med slurv når serien starter. Har Sandnesgaugen sine skarpe blikk på treningen til SU , sett en forbedring av forsvarsarbeidet ? SU er avhengig at Tommy Høiland fortsetter å levere scoringer som han gjorde i sesongen 2023. Kun 3 poeng er godt nok mot EIK. Håper publikum stiller mannsterk opp og når EIK kommer med sine 700 tilskuere bør de ikke gjøre mer «live» på tribunen enn Gaukereiret. Hvor mange tilskuere har Sandnesgaugen tro på som kommer på mandag ? SU konkurrere med Viking kampen som starter kl 1915 og SU starter kl 1700. Husk at klokken er stilt og nå er det sommertid. Møt opp Sandnes folk på mandag 2.påskedag.

      1. SandnesGaugen har ikke vært på de siste treningene, men regner med at det å holde nullen blir viktig, samtidig som Erik Berland i alle fall skal framover, hvor han møter Jo Stålesen som EIK sin høyre back. Han liker forøvrig også å kjøre framover på banen. Begge disse guttene har styrke og kondisjon, samt hurtigheten på plass. Blir en av dem målscorer på mandag? SandnesGaugen tipper som tidligere nevnt uavgjort, og er fornøyd med det! Tilskuertallet blir vel 2222, altså uavgjort!? Lie må huske at Bryne også spiller klokken 17, så familiene Kriger/Jørgensen og Dybevik blir ikke å treffes på ØsteHus Arena….

      2. Det er meldt fin vær med 11 grader 2.påskedag og folket i Sandnes kan ikke skylde på været. Blir spennende om lokalderby drar folk opp til den fine Østerhus Arena. Regner med den store aktiviteten på Sandnesgaugen sin blogg , trekker noe ekstra folk imorgen. Er alle de beste 11 Ulf spillere skadefrie eller er det noe som sliter med småskader.?

    10. Dette året er Bryne en av opprykks favoritten etter alle gode treningskamper. Gode forsterkninger og beholdt stammen fra forrige året. Dessverre for Sandnes Ulf er laget en av ned rykk kandidat denne høsten. Bryne er bæst i Rogaland lagene fra OBOS ligaen. Skal bli herlig å slå Sandnes Ulf i begge kampene denne sesongen.

    11. Sandnes Ulf har den fordelen at det er ingen som forventer opprykk til Eliteserien og dermed er den ryggen fjernet for spillerne. Men fordelen kan være at SU kan slå til som «underdog». Kampene på hjemmebanen Østerhus Arena må vinnes. Østerhus Arena må være et «fort». Spillerstallen har blitt svakere for hvert år. Men en god trener og motivator kan øke spille prestasjonen 10-15%. En av forbildene til Thomas Pereira er Benny Lennartson. Han kunne snu kampene i pausen med sitt humør og si de rette ordene. Klokskap kalles det. Den første kampen mot EIK må vinnes og med litt hell og dyktighet kan det skje. En fordel å score først i kampen. Sandnes gauken møt opp på mandag.

      1. Det er ikke alltid de som scorer først som vinner. Enig i at en motiverende trener kan påvirke laget… Thomas Pereira er en slik trener! I 2025 kjemper SU om opprykk, men først må laget da komme seg igjennom 2024 som OBOS-lag. Ett poeng til hver av lagene i dag, vil begge være fornøyd med?

    12. Det var noe lette poeng for EIK og BRYNE i helgen. Stor seier over sørlandet stolthet Start for Bryne. Nå er det strake veien til topps i Obos for Bryne.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg