Sandnes Ulf er klar for OBOS 2024

Tenk at vi søndag var kjempebegeistret for at SU «rykket opp» fra 11.- til 10.-plass på tabellen, og samtidig sikret plassen i divisjonen FØR møtet med Åsane 12.11.! Erfaringene fra Bergen og Åsane har ikke vært særlig gode, samtidig som Åsane har mer enn penger å spille for!
At den ene plasser betyr 130.000kr mer fra OBOS-potten er bra., men det er langt til den kalkulerte/budsjetterte 5. plassen…..

Sandnes Gaugen er enig i at Sander Åke Andreas Lønning (og Tord Rokkenes Flolid) er blant de mest lovende keeperne i Norge. At trenerteamet likevel lot Aslak Falch spille mot Ranheim var OK. Den åpningen han fikk, etter flere kamper ute av laget, kunne ta knekken på en keeper. Aslak kom sterkt tilbake og hadde flere viktige involveringer. At Falch denne uken ikke har fått tilbud om fornyet kontrakt, vil nok ikke bli noe problem for han, som er i sin beste keeper-alder. Med SU-økonomi var det vanskelig å forsvare 3 så gode keeper i stallen. Aslak får muligens tilbud fra eliten, eller han kommer til å stå i mål for Bryne (som også kan bli elitelag) i -24?

Matias Belli Moldskred, med landskamper for Nicaragua, viste detaljer på høyeste nivå i søndagens kamp mot Ranheim, da han i det 71. minutt avgjorde kampen på egenhånd, 3-2! Her var det Nicaragua-nivå, minst, mens det de siste kampene har vært mer Ullern, Asker, Bærum, Ready-nivå over Belli. Alle disse klubbene var han innom før han i 2018-20 spilte for Raufoss, før han var i Start og Mjøndalen som siste stopp før Sandnes. Nomaden med sin ambisiøse spillestil og mange balltap på midten, har ikke bidratt veldig mye i høst, før søndag da han avgjorde på mesterlig vis mot Ranheim!

Ole-Alexander (Filibom-bom-bom) Ekeli Valen, fra Kråkerøy, var kampens dommer. Flere voksne på tribunen, søndag husker godt Anne-Cath. Vestly og Ole-Alexander. Dagens kampdommer er bare 36 år, men det er kanskje likevel ikke tvil om hvem han er oppkalt etter? I søndagens kamp var vel den første filibom-bom fra dommeren da han dømte frispark mot Daniel Braut på Masiv-siden, og den neste bom da han ga Daniel gult kort. Denne episoden (ikke forseelsen) er drøftet med ekspertise på begge sider av banen. Regnskaps-mannen, som kunne bokføre 8.411kr inn på kontoen, for sin kampledelse, burde hatt trekk i lønnen pga feilføring med fløyta. Trekk i lønnen på 4.092kr skulle assistenten på linjen mot hovedtribunen også hatt, selv om han ikke hadde fløyte!  Dommeren gjorde så mange feil at selv tilskuere som ikke pleier å hefte seg med dommeravgjørelser ble «heftige». Rett etter pause kunne det en stund se ut som om Ole-Aleksander ikke hadde fått med seg at spillerne hadde skiftet side? Dommere som er SÅ synlige som Ekeli Valen var på søndag, er sjelden spesielt gode. At han ikke lot være å blåse for en forseelse, da Belli skulle hatt fordel, og var igjennom, like etter mesterstykket, beklaget dommeren med å strekke armene i været! Nevner også at han heller ikke klarte å overse Arturo Clevelands mishagsytringer fra SU-benken, og ga han gult kort….

Alexander Stølås, som blir 35 år i april har som Aslak Falch ikke fått tilbud om fornying av kontrakten. Stølås har vært skadefri og spilt bra i høst og hadde nok håpet som SandnesGaugen, på i alle fall et nytt år, kanskje til noe redusert lønn? Det er en kabal som skal gå opp, og det må tas noen avgjørelser for å få kabaler til å gå opp! Det viktigste er vel kanskje å få Espen Hammer Berger kontraktfestet for 2 år framover? SandnesGaugen er opptatt av en sentral midtbanespiller, som kaptein-typen Bendik Rise, som i år har spilt for Skeid. Han blir 26 år i mars. Rise er fra Ulsteinvik og gikk fra Hødd til Skeid før 2022-sesongen. Han har vært fast spaltist i Nordre Aker Budstikke, på Skeid-siden av byen. Med en far som tidligere var redaktør i Sunnmørsposten, så kan en overgang til Sandnes Ulf og Sandnesposten fort bli en realitet?

Sandnes Ulf senker skuldrene før Åsane borte søndag kl. 14.30!  Uavgjort i den kampen holder for Åsane, og SU kan passere Raufoss om Bryne gjør jobben på Raufoss. Dersom Bryne vinner må Sogndal slå Mjøndalen hjemme for ikke å overlate siste kvalik-plass til Bryne!

Håper at EIK kommer til ØsterHus Arena neste år, men da må de håndtere Vard Haugesund på lørdag? Uavgjort holder nok ikke i den kampen! Lyn ligge tett på, men med 5 dårligere mål-differanse.

 

 

5 kommentarer
    1. Sandnesgaugen har skrevet en bra blogg. Jeg får gratulere Sandnes ULF med sikker plass i Obos ligaen. Det gjorde bra for mange at SU snudde kampen mot Ranheim. Moldskred mål var noe Messi/Maradona fakter over. Målet var verd inngangspengene alene. Har oppfattet at Sandnes Ulf er i ferd med kvitte seg med rutinerte spillere. Det tror jeg er en stor tabbe. Lagets unge spillerstall trenger rutine og erfaring når motgangen kommer. Stølås bør gis et nytt tilbud. Falch sin rutine trenges i tøffe kamper og må ikke bare basere seg på kun Lønning. Kaptein Berger bør resigneres , trenges stabilitet. Eirik Berland kan også spille på midtbanen og trenger mer rutine istedenfor at det kun satser på ham som venstre back. Tommy Høiland sin rutine blant de unge spillere er ekstrem viktig. Jeg kan minne om at Viking gjorde en tabbe i 1986 og satset kun på unge lokale spiller. Klubben var i ferd med å rykke ned til 3.divisjon. Kjell Schou Andreassen måtte inn å redde for Viking for nedrykk til 3 div. Vidar var i kvalifisering for opprykk til 1 divisjon. Jeg har et godt råd til teamet i Sandnes ULF for 2024 : Ingen blir gode alene, vi må få tilbake forståelsen av at du blir god sammen med noen. “Kem e du go saman me ” ?? ” God sammen med hvem”!!!

      1. Best sammen med de som har komplementere ferdigheter Ove Lie? Basis ferdighetsnivå må økes, spesielt på retningsbestemte mottak…?

        Det unge damelaget til SU er klar for 3. divisjon. De tapte mange kamper med sitt unge lag i forsesongen. Det kom inn noen med rutine, og vipps så var de et topplag uten tap 🙂 Gratulerer!

        Mot Åsane er nok Lønning tilbake mellom stengene, og 5-meteren bør være hans? Høyre back kan det bli en overraskelse i 17 år gamle Noha U.Bertelsen, som har vært i troppen de to siste kampene? Øregaard beholder muligens midtstopperplassen før Hay? Slik det ser ut i forhandlingene spille Stølås sin siste kamp på søndag? Jonas Aune får startplass på høyre siden framme, og Edvind Austbø på venstre? SandnesGaugen ville skiftet side på dem. Daniel Braut får fornyet tillit på midtbanen!

        1. Sandnesgaugen, der satte du ord på som er viktig for SU i 2024. Vi må ikke glemme rutine og som du skrev om damene. “Vipps så var det et topplag uten tap”. Viser til prestasjonene til Bodø Glimt som var nesten konkurs i 2017. Alt er mulig. Bodø med sine 53.000 innbyggere mindre enn Sandnes med 82.000 innbyggere. Dagens prestasjon i Besikta viser hvor Bodø Glimt vinner både hjemme og borte. Idag 1-2 borte. (Instanbul med 15 mill innbyggere ).I første omgang må det være en drøm og rykke opp i eliteserien og deretter stabilere seg. Men SU ledelse må ikke se seg blind på kun unge spillere og glemme rutinerte spillere. Hva er Sandnesgaugen sitt synspunkt på forholdet mellom rutinerte spillere og unge spillere i 2024 ?

          1. Tar en runde på rutine/ungt pågangsmot etter Åsane-kampen…. Unge Bertelsen heter Noah Umbach Bertelsen og er altså sønn til Trond Erik Bertelsen, som gikk til Haugesund, som 16-åring(!). Deretter Fredrikstad, så Viking og 2015/16 spilte han for Sandnes Ulf.
            5 A-landskamper!

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg