Sandnes Ulf og Bjarne Berntsen på 11. plass i OBOS 2023!

Skuffende, men forståelig. Stallen ble nok svekket i forhold til 2022, og SandnesGaugen tippet 8. plass begge disse årene. 2022 var nok i overkant med 5. plass? («Snittet på de to årene ble 8.)

Stallen er i ferd med å svekkes ytterligere, plasserings-pengene ble også svært lave med 11. plass. Scorede mål ble imidlertid utslagsgivende for at det ikke ble 13.-plass, differansen på de tre lagene var nemlig lik, og det kunne blitt enda lavere utbetalinger. Laget som stilte mot Åsane var det laget som var disponibelt, og ikke B-preget som enkelte hevdet!

Thomas Pereira er ingen tryllekunstner! Frode Olsen, skriver i fete typer i Sandnesposten, og lurer på om Pereira overtar et «dødsbo», og lurer også på om SU klarer å LURE noen til Sandnes Ulf. Du lurer ikke noen til å overta et dødsbo, det måtte i tilfellet være hardtarbeidende Tor Magne Raugstad fra Sviland. Han er imidlertid mest vant med konkursbo, men tar nok også dødsbo? Dessuten så driver han Tivoli!

Spillere som vil komme til ØsterHus Arena må ha lyst på det nye prosjektet i Sandnes Ulf med topp fasiliteter! Samhold, entusiasme og glede!

Spørsmålet er om det lar seg gjøre å overleve i OBOS -24 med utelukkende unge (og billige) spillere? SandnesGaugen mener at det må inn noen «bærebjelker» sammen med det ungdommelige pågangsmotet!?
Gi kaptein Espen Hammer Berger en lederlønn, snarest!

Tommy Høyland er ikke spydspiss lenger? Han bør ha en rask jobba/jobba/jobba-kar foran seg, så kan det blir virkelig bra? Hans rutine og instinkt trenges også i -24!  Spennende spillere som kanskje får tillit av Pereira er Henrik Bjørgen Jensen og Jonas Aune?

Eirik Larsson fra Hana satser omsider (?), og er mer enn god nok! Larsson kan muligens kombinere vernepleie-studiene med spill i SU? Øregaard har fått kontrakt, og ble foretrukket foran Hay som stopper mot Åsane. De beste kampene i år har Gullbrandur spilt som «anker» på midtbanen. Der blir han ikke avslørt, på farten som i den bakre rekke, i mann mot mann-dueller. Han er imidlertid en lur posisjonsspiller, og kamuflerer godt sine svakheter, og bedre ved siden av raske Osenbroch? Christer O. Salvesen har vært uheldig med skader i inneværende sesong, og kommer nok sterkere tilbake neste år?!

Noah Umbach Bertelsen fikk sin debut i Bergen, og etter litt startvansker viste han sitt potensiale, i en alder av 17 år. Tillit som dødballs-ekspert er det ikke mange debutanter som får, men det gjorde Noah!!
Frode Olsen i SP etterlyser gode relasjoner og viser til Endre Hjortager Osenbroch (kalt Osenbrekk på TV) og Anders Hiim, som reiste til Sarpsborg. Endre fikk vist mot Åsane at BB har «forsømt» seg som ikke har brukt han mer sentralt? Endre og nese-brekkeren Erik Berland vet vi har gode relasjoner, så det kan bli bra, men da må Endre spille inne på banen!

Espen Hammer Berger, som er best som høyre midtstopper, skulle kanskje hatt en venstrebent stopper ved sin side? Erik Kringstad klarte seg bra i sin debut i OBOS mot Åsane på venstre siden i forsvaret, etter at Stølås ikke var kampklar. Erik er nok best som midtstopper. God kontroll og bra med begge føttene. Et spennende alternativ er også unge Aydan Stean Nowitzki (17), også han spillende midtstopper-type, god med begge bein. Jakob Segadal Hansen fra Vidar er en spennende midtbanespiller, som kanskje har lyst på OBOS? Det samme kan Bendik Rise fra Ulsteinvik være? Han har rykket ned med Skeid, men vender kanskje nesen hjemover dersom Hødd klarer å kvalifisere seg for OBOS -24? Knappen i Bryne kjenner Rise og kaller han gjerne til Jæren, men Bendik er vel kanskje ikke Elitespiller, dersom det skulle gå veien på Jæren? Gratulerer så langt til Bryne, og også med avgjørende scoring for hardtarbeidende Landu!

Nevner at Andreas Dybevik ble årets spiller hos Bryne. Noen i Sandnes Ulf har kanskje ikke gjort jobben sin, som sendte han sørover? Ellers har Axel Kryger fått riktig i at Bryne er et bedre lag enn Sandnes Ulf!  Sjur Jonassen, som er litt bak i køen hos Bryne bør gjerne gjenforenes med andre Bogafjell-gutter i SU neste sesong? Jesper Fiksdal fra Hana fikk sin debut for Viking i eliten mot Sarpsborg, og Henrik Stakkeland fra Bogafjell har også vært innbytter i topp-divisjonen. Spørsmålet er om det er 2. divisjon med Viking som er deres utviklingsarena? Thomas Pereira har oversikten.

EIK måtte jobbe hardt lørdag for sitt opprykk til OBOS -24, som kjent. Jo Stålesen fra Sandnes har vist tålmodighet og vilje, etter å ha gått veien fra SU junior via Vard Haugesund til et av de beste «kort» hos EIK, både på høyre og venstre side i forsvaret med løpskapasitet og entusiasme. Nevner at hverken han eller Chris Sleveland har kontrakt i EIK, enda…. Det gjelder også forøvrig Stian Michalsen.

Gratulerer til Egersund og trener Kjetil Andre Thu 🙂 De blir ikke noen «kasteball» i OBOS-24!

9 kommentarer
    1. Sandnesgaugen skriver mye bra her. Men jeg synes Sandnes som by med 82.000 personer og den flotte stadion bør ha et bedre fotball lag. Før sesongen nevner jeg at Sandnes Ulf trenger mer fysikk på laget. Vurderingen som ble gjort at SU og sende den fysisk sterke spilleren Christian Landu Landu til Bryne. Bryne har virkelig utnyttet hans kapasitet . Landu har med sin fysisk vist han var sterk savnet i SU. Han sørget alene for at Bryne vinner på Raufoss og får spille kvalik. I den posisjonen burde SU vært denne sesongen. I helgen viste EIK at de har vilje til å kjempe med opprykk og vinne 5-0 på Jørpeland mot Vard. En spiller som tidligere spilte i SU Chris Sleveland tok ansvar i kampen og sørget for ledelse. Chris Sleveland var også en fysisk sterk spiller som ble sendt bort av SU. Eller ser en på Bryne laget er Axel Kruger, Andreas Dybevik, Lars Erik Sødal som har vært innom SU hvor Bryne har stått med åpne armer signert. Her har gjerne sportslig utvalg ikke sett mulighetene for disse spillerne. Sjur Jonassen fra Bogafjell er det naturlig at han spilte i Sandnes Ulf. Men her har ikke det sportslige teamet sett talentet. Får ikke SU beholde noen av de rutinerte spillere i 2024 , vil nok SU kjempe for unngå nedrykk til Post Nord ligaen i 2024. Her bør ikke klubben være naive og tro at ungdommelig spillere/talent er nok. Vi må ikke se bort ifra at Bryne kan gå hele veien og vinne i Kr.Sand mot Start som har formsvikt fortiden. Siste kvalik kamp kan bli mot Stabæk eller Vålerengen og alt kan skje på våt høst matte på Bryne stadion. Fordel til Bryne som spiller på naturgras.

    2. Frode Olsen kunne nok valgt en annen overskrift men sluttsitatet støtter vi.
      Nå får årets sesong være historie. Er sikker på at trekløveret Ø. Elvestad V. Høivik og T. Pereira kan absolutt bli en suksess.

    3. Hvorfor synes jeg (og noen flere) at de fleste lag som kommer til Østerhus arena har bedre pasningsspill enn Sulf? Mener bestemt laget trenger en midtbanemotor som kan holde på ballen og slå pasninger. Har vært manko i flere sesonger nå. Halgunset er prøvd iår, holder ikke nivå. Øregaard fikk rollen da Halgunset var skadet. Ikke helt klar han heller men bedre. Av en eller annen grunn ble det poeng da. Skal laget greie å holde plassen med så mange unge (talenter) trengs en erfaren motor som anker. Ikke lett å finne med lite penger, men her er nøkkelen tror jeg. Kan ikke se at den personen er i stallen nå

      1. Enig med Terje Borsheim. Moldskred fører for mye, og mister ballen for ofte på midtbanen. Det blir ofte brudd i mot…. Kanskje kan Tommy Høyland bekle den rollen? Andreas Dybevik kommer nok ikke «hjem» til neste år?! Agentens navn er Remi wULFf… Ellers en spiller som takler som Bendik Rise kan være typen. Daniel Braut «skal spille alle kampene» neste år, og han vil også kunne være anvendelig på flere plasser. Han har driv i seg til å spille der han har gjort de siste to kampene. Det samme har Endre H. Osenbroch. Endre kan med fordel spare noe krefter med enklere løsninger på egen halvdel, og bruke kreativiteten og løps-kraften fra midten og framover? Husker der Daniel Berntsen? Endre er en «kopi», som kan bli like god som Daniel, som har spilt 31 aldersbestemte landskamper for Norge, og blir 31 år neste år.. Han spilt for Bodø, Rosenborg, Djugården, Vålerenga, og i 2018-21 spilte han 89 kamper for Tromsø. I 2022 spilte han 8 kamper for Junkeren. Nå er han spillerutvikler i Bodø…

    4. Egersund – Vålerenga 2-lag 8-1.Vålerenga hadde et junior-lag,nå i innspurten.Mot Åsane kunne det blitt stygge sifre ,uten en meget god i Sandnes Ulf keeper.Får Sandnes Ulf et tilnærmet juniorlag neste år,kan det bli styggt.Trenger rutine selv om det koster penger.Forsvaret og midtstopper plassen trenger sterke og gode hodespillere.På midtbane har det ikke vært godt nok.I angrep fungerer det tålig bra,men en er avhenging av rutine der også.Har det vært dårlige spillerkjøp dette året ? Dessverre virker det sånn dette året.Der må skje noe,for at det skal bli bedre.

      1. Sandnes gutt er enige at SU trenger rutine i forsvaret. Mange mål som SU har sluppet kommer etter død ball. Forsvaret til SU taper dueller etter corner , frispark etc.
        Mål preker kampene og det viser i mange kamper til SU når motstander tar ledelsen og da er det vanskelig å komme tilbake. Hva mener Sandnesgaugen om mål mot etter dødball? Er det udyktighet eller mangler det gode hodespillere i forsvaret til SU ?

        1. Dødball imot; Først og fremst skal “5-meteren” være keepers, etter SandnesGaugens mening. Lange kast fra Bryne og Hødd er vanskelige å gardere seg mot, men det er behov for hodespillere i begge ender av banen…???

          1. Nå fikk den gamle Sandnes ULF keeperen Egil Selvik stå hele landskampen mot Skotland. Greier Selvik å erobre fast plass på landslaget ? Han kunne nok ikke gjøre noe med de 3 målene i kampen.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg